previsions 21/04/2018

Cap de setmana estiuenc

Les temperatures seguiran en augment i diumenge es podrien fregar els 30ºC en alguns indrets

Marc Gassó
2 min
Posta de sol d'ahir des de Sant Quintí de Mediona / XAVI NAVAS

BarcelonaAquest dissabte es desperta molt suau a la majoria de comarques catalanes. Les temperatures mínimes han sigut molt similars a les nits anteriors. Els valors més baixos s’han donat cap a les fondalades un dia més, a causa de la inversió tèrmica que provoca l’anticicló. Destaquen els valors més baixos dels següents observatoris:

  • Das, 1 ºC
  • Prades, 2 ºC
  • Barruera, 3 ºC
  • Sant Pau de Segúries, 4 ºC
  • Pont de Suert, 4 ºC
  • Puigcerdà, 4 ºC
  • Vilobí d'Onyar, 5 ºC
  • Les Masies de Roda, 5 ºC

L’inici del cap de setmana vindrà dominat per la bonança i el temps assolellat en general en bona part de l’interior del país, excepte al Pirineu, on podrien créixer nuvolades de tarda, però sense més conseqüències. Com a petita novetat podrien aparèixer algunes boires o núvols baixos en diversos punts de la costa. Aquestes boires són formades pel contrast de masses d’aire, causat per un mar Mediterrani encara fred i una massa d’aire més càlida –sahariana– que ens afectarà més clarament la segona meitat del dia. Les temperatures màximes tornaran a enfilar-se de valent i se superaran els 25 ºC en molts punts de l’interior.

Temperatures màximes previstes per aquest dissabte / GFS 0.25 / ARA Méteo

De cara a diumenge la invasió d’aire càlid a nivells mitjans s’intensificarà i les boires litorals podrien guanyar extensió en molts més trams de la costa respecte a dissabte. A l’interior les màximes seguiran en augment, mentre que a la costa, allà on aparegui la boira les temperatures baixaran notablement. Tot i això, en alguns indrets de l’interior l’ambient serà clarament estiuenc, ja que les temperatures fregaran els 30 ºC. De cara a la segona meitat del dia es començaria a ennuvolar de sud a nord i d'oest a est.

Quin temps farà per Sant Jordi?

Amb els mapes sobre la taula els models apunten cap a una lleugera inestabilització del temps. En principi no s’entreveuen grans pluges, però sí un ambient força rúfol durant gran part de la jornada. La nuvolositat serà abundant i els ruixats més destacables quedaran restringits cap al Pirineu. Tanmateix, a la resta de Catalunya no s'haurien d'esperar precipitacions, però no seria d'estranyar alguna gotellada de fang, molt poca cosa en general. S’haurà de seguir la previsió amb les conseqüents actualitzacions dels models per acabar de concretar el pronòstic els pròxims dies.

stats