previsions 12/10/2019

Cap de setmana de força núvols, però de ben poca pluja

Dilluns arribarà un canvi de temps que portarà ruixats i una baixada de les temperatures

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des del Moianès

BarcelonaEl cap de setmana vindrà marcat per matins amb nuvolositat abundant a gairebé tot arreu. Ara bé, de mica en mica les clarianes guanyaran terreny i, en conjunt, les tardes seran més assolellades, sobretot a l'interior. En canvi, al litoral i al prelitoral als núvols els costarà més trencar-se.

Nuvolositat prevista per avui a la tarda

De pluja pràcticament no se n'espera enlloc, si bé durant els matins d'avui i de demà poden caure quatre gotes o algun ruixat feble en punts del litoral i del prelitoral, preferentment al sector central i sud. A banda, demà a la tarda pot arribar a caure algun ruixat al vessant sud del Pirineu occidental.

La temperatura tendirà a pujar, tant de dia com de nit. La presència de núvols no evitarà que l'ambient sigui fins i tot xafogós en punts de la costa. Al llarg del cap de setmana, la màxima es mourà entre 21 ºC i 26 ºC, tot i que a Ponent i a l'interior de la vall de l'Ebre es podrà arribar a valors de fins a 28 ºC o 29 ºC.

Dilluns arribarà un canvi de temps. Es notarà, sobretot, durant la segona meitat de la jornada. Creuarà un front d'oest a est que acabarà deixant pluges a gairebé tot el territori, malgrat que les més probables i abundants afectaran les comarques de Lleida, de l'Alt Pirineu, de les Terres de l'Ebre, del Camp de Tarragona i de la Catalunya Central. A la meitat est arribaran entrat el vespre, i tot sembla indicar que seran més disperses.

Precipitació prevista per dilluns

La temperatura baixarà de manera clara, especialment a partir del vespre. Precisament, l'entrada d'una massa d'aire més fresc també farà baixar la cota de neu fins als 2.300 metres al Pirineu occidental i fins als 2.700 al Pirineu oriental al final del dia.

stats