previsions 17/07/2021

Cap de setmana de sol i amb un ascens de la temperatura

La tramuntana continuarà bufant al nord de l'Alt Empordà ben bé fins dilluns al migdia

2 min
La sortida de sol d'avui, amb alguns núvols baixos, a la badia del Fangar (el Baix Ebre)
Escolta aquí la previsió del temps

Aquesta matinada la temperatura ha sigut una mica més alta que no pas ahir a bona part del territori, encara que a les valls del Pirineu continua sent imprescindible un jersei gruixut per no passar fred a l'albada. S'ha arribat (en ºC) als:

  • 7 al Pont de Suert
  • 10 a Sant Pau de Segúries
  • 15 a Cervera
  • 16 a Camarasa
  • 18 a Granollers
  • 18 a Ascó
  • 21 a Castelló d'Empúries
  • 22 a Tarragona

Tot i això, aquest ambient agradable o fins i tot fresc de les comarques interiors contrastarà amb la calor que farà durant les hores centrals del dia. Tal com ja va passar ahir, al pla de Lleida i a l'interior de la vall de l'Ebre els valors més alts podran arribar als 35 ºC. En general, sovintejaran els registres de 28 a 33 ºC.

Temperatura màxima prevista per avui

Demà l'ambient serà encara més calorós. La temperatura màxima es podrà enfilar un parell de graus, de manera que a la majoria de comarques se superaran els 30 ºC, fins i tot també al litoral.

Amb tot, aquest dissabte es mantindrà el cel serè al conjunt del territori. Els núvols baixos que de matinada s'han format cap al Camp de Tarragona i el delta de l'Ebre es dissiparan ràpidament durant el matí. A la tarda, només s'esperen alguns núvols que creixeran en zones de muntanya del nord del Principat i que no deixaran precipitació. Demà es repetirà una situació ben semblant.

A les Illes i al País Valencià també s'espera un cap de setmana de sol i de calor. La temperatura superarà els 35 ºC de màxima a l'interior de València i d'Alacant tant avui com demà. Per la seva banda, els valors més elevats de les Balears es registraran al centre de l'illa de Mallorca, i seran de fins a 33 o 34 ºC avui i entre un i dos graus més alts demà.

El temps de ple estiu, el que pertoca per aquestes dates, es mantindrà al llarg de la setmana entrant. Fins i tot, la calor anirà a més. Ara bé, dimarts hi haurà un petit canvi de temps, amb la possibilitat d'alguns xàfecs de tarda al Pirineu.

Probabilitat que dimarts s'acumulin més de 0,5 mm de precipitació

La tramuntana continuarà bufant

Al llarg del cap de setmana continuarà bufant la tramuntana al nord de l'Alt Empordà. Ho farà amb intensitat moderada i amb ratxes que podran superar els 50 km/h, sobretot a les zones elevades. Aquest vent, que recorre centenars de quilòmetres per terra (sense recorregut marítim) abans d'arribar al nord de la Costa Brava, acostuma a fer baixar la humitat relativa. És per aquesta raó que tant avui com demà es mantindrà sovint per sota del 50% a la zona on hi ha l'incendi forestal.

Tot sembla indicar que a partir de dilluns al migdia es tallarà el vent de nord. A partir de llavors s'imposarà el règim de brises, amb nits més encalmades i migdies amb vent de sud.

stats