previsions 23/05/2021

Demà al matí les clarianes guanyaran terreny ràpidament

El vent de garbí es reforçarà i bufarà moderat a la costa central entre el migdia i mitja tarda

2 min
La sortida de sol d'aquest matí des de Sant Quintí de Mediona
Escolta aquí la previsió del temps

De matinada i fins a migdia hi ha hagut alguns plugims a les comarques de l'oest, el sud i al Pirineu i Prepirineu. En general han estat minses. S'han arribat a acumular 4 l/m² a Port del Comte, 3 l/m² al Parc Natural dels Ports, 2 l/m² a Ulldeter i a Prades i 1 l/m² a Maials i a Tremp. Ara bé, com que la temperatura ha baixat, la precipitació ha estat en forma de neu a les cotes altes del Pirineu, per sobre dels 2.000 o 2.100 metres d'altitud. Aquest matí, cims com el Puigmal o la Tosa s'han llevat lleugerament enfarinats.

Tot i això, les precipitacions més abundants s'han concentrat al sud de València, a Alacant i a les Illes Balears. Fins a les cinc de la tarda ja hi havia observatoris de la Marina Alta i la Safor que s'acostaven als 50 l/m².

Per altra banda, la situació de sud que estem tenint avui ha produït rissagues a Menorca. A primera hora de la tarda el nivell de l'aigua del mar al Port de Ciutadella ha patit una variació de 81 centímetres en molt poca estona. Hi ha vigent un avís per aquest fenomen fins a les sis de la matinada de dilluns.

La resta de la tarda es mantindrà ennuvolada arreu. Malgrat que la part més activa de la pertorbació passarà pel sud i lliscarà per davant de la costa catalana, al vespre arribaran alguns ruixats febles en punts de les Terres de l'Ebre i de Castelló. De fet, durant la matinada podrien afectar, de manera dispersa, punts del litoral i del prelitoral. Les pluges del sud del País Valencià i de les Balears continuaran de matinada, però ja a primera hora del matí les clarianes guanyaran terreny arreu. Tan sols entre Menorca i Mallorca quedaran les restes d'algun ruixat fins a mig matí.

Majoritàriament, aquest dilluns, que és festiu en algunes poblacions, estarà marcat pel sol. Ara bé, durant la tarda creixeran nuvolades al Pirineu, al Prepirineu i al quadrant nord-est que fins i tot deixaran algun ruixat aïllat. Ben poca cosa. L'augment d'insolació afavorirà que es tornin a recuperar els registres de 25 a 27 ºC als indrets més càlids del territori.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per demà i la d'avui.

El vent agregalat d'avui, que ha bufat moderat a les Illes, donarà pas al vent de component sud al llarg de demà. En el cas del litoral central, el garbí es reforçarà a partir del migdia d'aquest dilluns i bufarà amb cops de 40 o 50 km/h.

Dimarts tornaran a augmentar els núvols i hi haurà algun ruixat al Camp de Tarragona, especialment de matinada i durant el matí. Tot i que s'obriran moltes clarianes de cara al migdia, la temperatura tornarà a baixar una mica. Ara bé, a partir de dimecres s'imposarà el sol, amb alguns xàfecs de tarda al Pirineu. L'arribada d'una massa d'aire més càlid afavorirà l'ascens del termòmetre a mesura que avanci la setmana.

stats