previsions 02/06/2021

La méteo: sol i tempestes més puntuals a l'espera que s'aclareixi el temps del cap de setmana

Divendres la calor augmentarà però fins a mitjans de la setmana que ve el termòmetre variarà poc

2 min

BarcelonaTarda de ruixats locals però intensos en comarques de Girona, al voltant del Montseny i en punts de la Catalunya Central. D'entre les pluges més abundants fins a les 4 de la tarda destaquen els 16 l/m2 de Porqueres, els 14 de Banyoles, els 6 del Montseny, els 4 de la Vall de Bianya o els 3 del Pantà de Sau. Fins al vespre seguiran apareixent ruixats sobretot en comarques de Girona, al Pirineu Oriental i en punts del Prepirineu. La calor segueix sent estiuenca, però sense excessos. Avui les màximes més altes han sigut els 30 graus de Seròs, i Alcarràs, els 29 e Tortosa i de Lleida, o els 27 de Manresa i Vilafranca del Penedès.

Composició del radar a les 4 de la tarda

És important destacar que la previsió ha canviat una mica respecte a ahir pel que fa al cap de setmana. Ahir les actualitzacions dels models semblaven apuntar amb força confiança a una tongada de tempestes de cara a dissabte, però avui aquesta possibilitat no és tan clara. La incertesa ha augmentat, i si bé el model europeu continua dibuixant una situació de xàfecs extensos de cara a dissabte, el model americà n'ha rebaixat les possibilitats. Caldrà esperar a noves actualitzacions per veure cap on s'encamina definitivament el pronòstic. En tot cas els ruixats sí que s'entreveuen ja probables al Pirineu i Prepirineu.

Probabilitat en tant per cent que dissabte plgui amb ganes

Abans de tot això, demà el dia començarà amb intervals de núvols baixos en molts indrets, però a mesura que avanci el dia cada cop farà més sol. A la tarda hi haurà la possibilitat de tempestes al Pirineu, fenòmens bastant puntuals i aïllats. Divendres les tempestes aniran a més a la serralada pirinenca, però en general tornarà a ser un dia amb més sol que núvols.

No hi ha indicis de grans canvis de masses d'aire a set dies vista. La temperatura farà algunes pujades i baixades puntuals però no hi ha senyals ni de calor forta ni d'un retorn a la sensació de primavera. Divendres serà el dia amb més temperatures de 30 graus de la setmana, però el canvi de temps del cap de setmana farà que la calor afluixi, sobretot en comarques del nord i de l'oest.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de divendres
stats