previsions 03/08/2021

La méteo: nova tongada de xàfecs i tempestes

Aquest dimecres arribarà una pertorbació que portarà ruixats localment intensos i acompanyats de tempesta al nord i a l'est del país

2 min

Tarda força assolellada en general, però amb el creixement de nuvolades que deixaran algun ruixat al Pirineu, al quadrant nord-est i al prelitoral central. Cap al vespre podria aparèixer algun xàfec de més entitat cap a l'Alt Empordà. L'ambient serà més calorós que aquests darrers dies. De fet, s'ha arribat als 32 o 33 ºC al pla de Lleida, tot i que en general la màxima ha oscil·lat entre 26 i 31 ºC.

L'arribada d'una pertorbació demà durà un canvi de temps que ja es començarà a notar al final d'aquest dimarts. Durant la pròxima nit la nuvolositat augmentarà i hi haurà algunes pluges al Pirineu i Prepirineu més occidental. De matinada, també hi podrà haver alguns ruixats febles i dispersos en altres indrets, sobretot a la meitat nord del Principat.

Probabilitat que demà s'acumulin més de 5 l/m² de pluja

Dimecres serà el dia més mogut de la setmana, des d'un punt de vista meteorològic. Hi haurà núvols i clarianes, amb més estones de sol com més a l'oest i al sud. A partir de mig matí els xàfecs i les tempestes guanyaran terreny al Pirineu, Prepirineu, la Catalunya Central, les comarques de Girona i les de Barcelona. Localment plourà amb força, i fins i tot podrà caure calamarsa o pedra. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís en aquest sentit. Sembla que bona part del Camp de Tarragona, Ponent i les Terres de l'Ebre quedaran al marge dels ruixats o, a tot estirar, n'hi haurà algun d'aïllat. A les Balears i al País Valencià poc es notarà el pas de la pertorbació. Hi haurà núvols alts i a la tarda creixerà alguna nuvolada en punts de muntanya.

Allà on estigui més ennuvolat, és a dir, al nord i a l'est de Catalunya, la temperatura màxima tendirà a recular. Per contra, a la resta podrà pujar. Se superaran els 30 ºC a la Costa Daurada, a la vall de l'Ebre, al pla de Lleida, a força indrets de Castelló i al nord-est de Mallorca. A l'interior de València i d'Alacant, fins i tot hi haurà termòmetres que arribaran els 37 o 38 ºC.

A partir de dijous la situació serà més tranquil·la, però no acabarà de fer net del tot. De mica en mica la calor anirà a més. Tot i això, de moment no s'entreveu cap pujada de temperatures desmesurada.

Variació de la temperatura màxima entre avui i dijous
stats