previsions 11/09/2016

Diada radiant però amb un canvi de temps important a pocs dies vista

El sol i la calor d'agost marcaran l'Onze de Setembre. Els mapes del temps continuen apostant per un canvi destacable de temps a mitjans de setmana, en forma de pluges i d'una clara baixada del termòmetre

Manel Cascante
2 min
La Diada promet sol i calor enguany, sortida de sol des de Mediona

BarcelonaEls xàfecs i tempestes irregulars d'ahir a l'interior i el nord van voler acomiadar-se a última hora a l'arribar a la mateixa línia de la costa, entre Barcelona i el baix Maresme. Aquests van ser els últims ruixats d'un episodi breu, però força extens, que feia setmanes que no es produïa i que en algunes comarques ha servit per atenuar la sequera. En d'altres, malauradament, caldrà continuar mirant al cel esperant noves precipitacions.

Les nuvolades ja són història, i la Diada enguany tornarà a regalar-nos una jornada radiant i totalment estiuenca arreu del país. De núvols destacables se'n veuran ben pocs. En creixeran d'evolució a partir del migdia en àmbits de muntanya del Pirineu i de l'interior, i també se'n veuran alguns de prims i inofensius preferentment a partir de la tarda. Diumenge clarament més tranquil a les Illes, i també amb força sol al País Valencià.

Aquells que decideixin passar unes hores a la platja gaudiran d'un dia assolellat, tot i la presència d'algun núvol baix i intermitent, amb l'aigua del mar especialment calenta, ja que aquests dies està assolint la temperatura més alta de tot l'estiu. A Barcelona, a tall d'exemple, frega els 27ºC, un valor 2,1ºC per damunt del que seria habitual. A l'Estartit està avui a 23,3ºC, i a les costes de Tarragona, a l'entorn de les Illes i al País Valencià, al voltant dels 27ºC.

La setmana que demà encetarem serà força més moguda que les anteriors. Dilluns serà encara un dia tranquil, amb sol i calor, núvols baixos costaners al sud i nuvolades de tarda al Pirineu i el Prepirineu. El temps començarà a canviar clarament dimarts a la tarda a causa de l'aproximació d'un front i d'una pertorbació activa. Els núvols aniran a més, i a partir del vespre avançaran amb decisió les precipitacions des de Ponent.

Els últims mapes apunten que serà durant la nit de dimarts a dimecres, i fins dimecres al matí, quan les pluges regaran de forma més general i abundant Catalunya. Els xàfecs, però, podran reaparèixer a la tarda al nord i nord-est, on es podrien mantenir també de cara a dijous.

El canvi de temps de mitjans de setmana farà punxar de forma clara l'estiu, ja que, per bé que a partir de divendres tornaran a pujar les temperatures, ja no ho faran, ni de bon tros, tant com els primers dies d'aquest setembre.

stats