previsions 20/07/2021

La méteo: la calor s'accentuarà

Dimecres es repetirà algun ruixat de tarda al nord, i la temperatura anirà a l'alça

2 min

Avui ha estat una nova jornada de calor intensa, tot i que la temperatura màxima ha quedat una mica frenada a la meitat sud del Principat fruit de la marinada, que ha començat a bufar i s'ha endinsat per la vall de l'Ebre més d'hora que ahir. Tot i això, s'han tornat a superar els 30 ºC gairebé arreu, i els 35 ºC a força indrets de l'interior. Destaquen (fins a les 17:30 h):

  • 38 a Gurb i a Lleida
  • 37 a Tremp, a Organyà i a Solsona
  • 36 a Girona
  • 35 a Roses
  • 34 a Torroja del Priorat i a Sort
  • 33 a Gandesa
  • 32 a Barcelona
  • 29 a Tarragona

A la resta de territoris l'ambient també ha estat molt calorós. Al País Valencià s'ha arribat fins als 38 ºC a Ontinyent i 36 ºC a Utiel, i a les Illes, fins a 36 ºC a Llubí, 35 ºC a sa Pobla, 32 ºC a es Mercadal i 30 ºC a Formentera.

Pels volts del migdia han començat a descarregar els primers ruixats a l'extrem nord del país. Fins a dos quarts de sis de la tarda s'han arribat a acumular (en l/m²): 22 a Ulldeter, 17 a Ribes de Freser, 17 a Sasseuva, 2 a Alós d'Isil i a Viella i 1 a Das. Al llarg de la tarda continuarà plovent en forma de xàfecs acompanyats de tempesta al Pirineu, a punts del Prepirineu, a la Serralada Transversal i entorn els Ports. Avançat el vespre podrien arribar alguns ruixats per l'oest del país. Localment seran intensos i amb calamarsa, segons adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya amb l'avís que ha emès per a les comarques del Pirineu i Prepirineu occidental.

Precipitació prevista per avui

Demà es repetiran els ruixats de tarda, tot i que seran més puntuals i menys intensos. Quedaran restringits a l'àrea del Pirineu i a l'interior del nord-est. Fora d'aquests sectors, el cel es mantindrà ben clar.

La temperatura pujarà una mica més, tant de dia com de nit. A primera hora hi haurà registres de 20 a 25 °C al litoral i de 17 a 22 °C en bona part de l'interior, mentre que a la tarda es podran assolir als 39 °C en comarques com el Segrià.

Dijous i divendres seran els dies de més calor de tot l'episodi. S'arribarà als 40 °C a les comarques de Ponent, així com a l'interior de València i d'Alacant. Al centre de Mallorca i a l'interior de les comarques de Girona també s'hi podrien acostar. En general, però, sovintejaran els registres de 33 a 38 °C. En aquest sentit, hi ha vigent un avís del Meteocat de grau 1 sobre 6 per a les comarques de la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell, les Garrigues i el Segrià. També l'Agència Estatal de Meteorologia té en avís les Illes Balears i l'interior del País Valencià per altes temperatures.

Temperatura màxima prevista per dijous

No serà fins al cap de setmana que la temperatura començarà a baixar. La massa d'aire càlid tendirà a enretirar-se Mediterrània enllà i això farà que la calor es moderi.

stats