La méteo

La méteo: un canvi de temps entre dijous i divendres serà el més destacable de la setmana del pont

Dimarts i dimecres farà més fred, però la temperatura repuntarà clarament cap al final de la setmana.

2 min

BarcelonaTarda amb temperatures més altes que ahir, però molt normals per a l'època. De mitjana les màximes han sigut poc menys d'un grau més altes del que tocaria per a l'època. El termòmetre s'ha acostat als 20 graus a la costa a causa del vent d'entre ponent i garbí, destaquen els 18,4 °C de Figueres, els 18,2 de Sant Pere Pescador o els 17,9 de l'Estartit.

El pas d'un sistema frontal ha fet que aquest dilluns hagi començat amb alguns plugims en diverses comarques, precipitacions que han deixat 2,3 l/m² a l'Ametlla de Mar, 1,8 al Perelló o 1,6 al parc natural dels Ports. Durant el dia ha predominat el sol, però de nit i fins demà al matí cauran alguns ruixats en un racó de comarques del nord-est, sobretot entre l'Empordà i la Selva.

També aquest vespre es reactivaran les nevades al Pirineu, i és possible que no només nevi al sector occidental de la serralada, sinó que en punts alts de la Cerdanya i del Ripollès es puguin acumular més de 5 cm de neu. De matinada la cota de neu pot arribar a baixar fins i tot dels 1.000 metres.

L'augment dels núvols ha fet que la matinada no hagi sigut ni de bon tros tan gèlida com l'anterior. De mitjana el dia ha començat amb 4 graus més que ahir, una pujada que ha arribat a ser d'entre 6 i 8 graus en algunes comarques de Girona. L'entrada de vent aponentat després del front farà que aquest migdia l'ambient sigui més suau que ahir en moltes comarques de la costa i del prelitoral. En sectors interiors i del Pirineu la temperatura quedarà més frenada. El fred no marxarà tan ràpidament. Demà a primera hora la temperatura serà més baixa que avui i dimecres més que demà.

A mesura que es vagi acostant el pont de la Puríssima el fred anirà minvant, i tot fa pensar que la segona part de la setmana que ve estarà marcada per temperatures més normals per a l'època. Entre diumenge i dilluns fins i tot hi haurà un repunt més notable del termòmetre, però en general l'ambient no serà especialment suau fins llavors. Fred moderat normal de principis de desembre.

El canvi de temps més important de la resta de la setmana arribarà al voltant de divendres i sembla que deixarà una nova tongada de ruixats i nevades al Pirineu i Prepirineu. També és possible que plogui amb una mica més de ganes al voltant del Montsec i a Ponent, però en general no hi ha indicis de pluges gaire abundants. La previsió encara no és del tot clara, però podria passar com en l'anterior canvi de temps, que encara que en general plogui poc, a les capçaleres dels rius les pluges i nevades sí que siguin destacables.

Les pluges de dijous i divendres han tingut un impacte minúscul en els embassaments de les conques internes, però com vam augurar abans del pas de la pertorbació, sí que han aconseguit frenar durant alguns dies la baixada de les reserves. Dissabte els embassaments estaven al mateix nivell que divendres, diumenge van augmentar un 0,4%, i avui encara han tingut una pujada, tot i que irrisòria.

Evolució del nivell dels embassaments de les conques internes
stats