previsions 15/02/2021

La méteo: núvols més esqueixats i migdies cada cop més suaus

Dijous la temperatura haurà pujat fins a 10 graus respecte els últims dos dies

2 min

BarcelonaDilluns encara amb molts núvols. Tot i que el sol ha sigut encara car de veure, la temperatura ha començat a pujar. A primera hora de la tarda molts termòmetres marcaven entre 2 i 3 graus més que ahir, especialment a les comarques de Girona, on com s'esperava, la pujada respecte ahir ha sigut més clara. El vent de sud ha provocat que avui la temperatura màxima més alta d'entre totes les estacions del Meteocat hagi sigut Vielha, on s'ha arribat a 17 graus. El vent de sud arriba reescalfat a la Vall d'Aran a causa de l'efecte 'föhn'. Aquest migdia a Vielha hi hagut cinc graus més que a Barcelona. D'entre les màximes d'avui també destaquen els 15 graus d'Aitona o els 14 de Seròs. Moltes màximes s'han quedat entre els 11 i els 12 graus, temperatures d'hivern.

Diferència entre la temperatura d'aavui a les tres de la tarda i la d'ahir a la mateixa hora

El vent de garbí serà un dels protagonistes de l'inici de setmana. Aquesta tarda bufarà amb cops de 30 o 40 km/h en moltes comarques de la costa, i de nit les ratxes fins i tot seran més fortes al sud de la Costa Brava. El vent de sud-oest s'emportarà el fred de les últimes hores i farà que la setmana estigui marcada per temperatures tant o més suaus que les que hem tingut en molts moments del mes de febrer. El canvi ja serà notori a mitjans de setmana. Dijous el termòmetre marcarà valors de 5 a 10 graus més alts que avui en moltes comarques de la costa i del prelitoral i la temperatura es tornarà a acostar als 20 graus en moltes indrets, o fins i tot se superarà aquest llindar en alguns casos.

Cops de vent màxims previstos per a demà a primera hora.

El cap de setmana es moderarà una mica aquesta pujada de la temperatura, però hi ha poques possibilitats que el fred torni amb força durant el tram final del febrer. El més probable és que ens instal·lem durant un període llarg en aquest ambient de preprimavera que ja ha marcat diversos moments del mes de febrer. La calma farà que durant la segona part de la setmana les matinades siguin més fredes, però en canvi al migdia la sensació tèrmica serà molt agradable.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dijous.

Pel que fa a l'estat del cel, com més avanci la setmana més sol farà. Demà encara serà un dia variable en moltes comarques de la costa i del prelitoral, però els núvols seran més esqueixats que avui. A partir de dijous el sol ja serà el gran protagonista, i res fa pensar en possibilitats de pluja com a mínim fins a mitjans de la setmana que ve. L'únic petit canvi de temps d'aquesta setmana serà un front que dijous deixarà ruixats puntuals al Pirineu.

stats