previsions 07/09/2019

Nuvolades al litoral central i ambient assolellat a la resta

Caldrà estar pendents del canvi de temps que podria arribar dimarts

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Sant Jaume d'Enveja

BarcelonaAquesta matinada hi ha tornat a haver alguns ruixats aïllats en punts del litoral central. S'han arribat a recollir fins a 5 l/m2 a Sitges i 2 l/m2 a Castelldefels.

Al llarg del dia es mantindran els intervals de núvols baixos al litoral central, fins i tot amb la possibilitat d'algun ruixat molt local, sobretot a partir del vespre. A la tarda, els núvols també arribaran al sud de les comarques de Girona i a l'est de les de Barcelona. A la resta del territori, en canvi, la jornada serà bàsicament assolellada.

La temperatura serà semblant a la d'ahir. La màxima s'enfilarà fins a valors de 19 ºC a 24 ºC al Pirineu; de 25 ºC a 30 ºC a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre, i de 23 ºC a 28 ºC a la resta del país.

Temperatura màxima prevista per dissabte

Continuarà bufant la tramuntana a l'Alt Empordà durant tota la jornada, amb cops de més de 50 km/h, si bé durant les hores centrals del dia perdrà força. En canvi, el mestral a les Terres de l'Ebre i al sud del Camp de Tarragona tendirà a desaparèixer a partir de migdia.

A les Illes Balears s'intercalaran els núvols i les clarianes al llarg de tota la jornada. Al País Valencià els núvols seran més gruixuts i, de fet, s'esperen xàfecs localment forts a les comarques litorals de València i Alacant. En aquest sentit, hi ha vigent un avís de l'Agència Estatal de Meteorologia.

Demà tornarà a ser una jornada marcada pel sol a la majoria de comarques, tot i que al litoral i prelitoral central hi haurà nuvolades al llarg del dia que podrien deixar, de nou, algun xàfec aïllat. A més, a la tarda es formaran núvols a l'interior de les comarques de Girona i al nord de les de Barcelona, on fins i tot es podria escapar alguna gotellada o ruixat curt. També en punts de la meitat sud del País Valencià hi haurà força núvols i hi podrà caure algun xàfec, mentre que a les Illes es mantindrà el cel mig ennuvolat.

Al migdia la calor serà molt moderada. La màxima se situarà entre 20 ºC i 25 ºC al Pirineu; entre 26 ºC i 31 ºC al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i al pla de Lleida, i entre 23 ºC i 28 ºC a la resta del territori.

A partir de dilluns a la tarda el temps començarà a canviar, amb un augment dels núvols. Ja al final del dia hi podria haver les primeres pluges en punts del litoral, del prelitoral i del Prepirineu. Si els mapes tenen raó, dimarts podria ser una jornada amb xàfecs en moltes comarques i amb una notable davallada de les temperatures, de manera que reapareixeria la neu als cims del Pirineu. Caldrà seguir atentament les pròximes actualitzacions dels diversos models meteorològics per acabar de confirmar com ens afectarà aquest canvi de temps.

Precipitació prevista per dimarts
stats