previsions 19/08/2019

La méteo en 1 minut: l’arribada de xàfecs i tempestes per l’oest farà baixar la temperatura

Al llarg de dimarts les pluges afectaran molts punts de les comarques de Lleida i de Tarragona. Allà on s’espera que siguin més intenses i abundants és cap al Pirineu i el Prepirineu.

Oriol Rodríguez
2 min

BarcelonaEncetem la setmana amb el temps insegur. Avui hi haurà intervals de núvols intercalats amb moltes estones de sol al conjunt del territori. Tot i això, aquestes nuvolades seran prou gruixudes per deixar algun ruixat curt al Camp de Tarragona durant el matí i alguns xàfecs o tronades de tarda al Pirineu.

Per l'oest s'anirà acostant un canvi de temps en forma de ruixats que ja a partir del vespre començarà a afectar les comarques de l'oest, sobretot l'Alt Pirineu, el Prepirineu occidental i l'interior de les Terres de l'Ebre. Tot i això, no serà fins a la pròxima matinada que les pluges aniran guanyant extensió i intensitat.

Al llarg de demà s'esperen xàfecs i tempestes al Pirineu i al Prepirineu occidental, on seran localment forts segons l'avís emès pel Servei Meteorològic de Catalunya, i entorn del golf de Sant Jordi. De manera més aïllada també afectaran altres punts de les comarques de Lleida i de Tarragona. Durant la tarda, aquestes tronades aniran perdent força fins a desaparèixer. A la resta del país dimarts serà una jornada amb nuvolositat variable, amb la possibilitat d'algun ruixat al Pirineu oriental.

Precipitació prevista per demà

Amb tot, l'ambient serà menys calorós que el del cap de setmana. Avui la temperatura baixarà a l'interior, amb valors que amb prou feines s'acostaran als 31 o 32 ºC allà on més arribin a pujar. En canvi, al litoral es mantindrà sense gaires canvis, amb molta xafogor. Demà la temperatura baixarà una mica més arreu, però el descens més marcat es notarà demà al vespre.

Mala mar a totes les platges

El vent que bufarà de mar cap a terra tant avui com demà alterarà notablement l'estat de la mar. Hi haurà entre maror i forta maror, és a dir, onades que superaran el metre d'alçada. Aquest dimarts serà el pitjor dia, amb onades de més d'1 metre i mig en algunes platges, sobretot de la costa central i la Costa Brava. De cara a dimecres la situació tendirà a millorar.

Alçada significant de les onades prevista per demà a primera hora de la tarda
stats