La méteo
previsions 30/06/2022

La méteo: el termòmetre tornarà a fregar els 40 graus a partir de diumenge

La nit serà més agradable que les anteriors però el cap de setmana la temperatura pujarà fins a 10 graus

2 min

BarcelonaAquesta matinada ja no es pot dir que hagi sigut fresca en general, però les temperatures s'han mantingut als marges de la normalitat dels últims anys. La mitjana de les mínimes a Catalunya ha sigut de 15,5 graus, un valor clavat al que caldria esperar per a l'època. Les temperatures més altes un dia més s'han donat al voltant de Barcelona: al centre de la ciutat la mínima ha sigut de 23 graus.

Avui arriba un petit canvi de temps que farà que el dia sigui més enterbolit i variable. El pas d'un sistema frontal farà que a Ponent els núvols arribin a ser abundants en alguns moments. Com més a prop de mar més sol farà, però a última hora els núvols també es faran més espessos a la costa. Cal esperar alguns ruixats i tempestes que, si bé afectaran bàsicament el Pirineu, no és descartable que durant les primeres hores de la nit aïlladament puguin aparèixer també en punts del Camp de Tarragona, del Penedès o de l'altiplà central. El Meteocat té actiu un avís per la possibilitat de ruixats intensos que afecta el Ripollès, la Garrotxa i el Berguedà.

L'augment dels núvols farà que a Ponent i al Pirineu aquesta tarda l'ambient sigui menys calorós que ahir, mentre que a prop de mar el canvi es notarà ben poc. Avui en general cal esperar un altre dia amb temperatures normals per a l'època: força màximes de més de 30 graus però gairebé cap per sobre dels 35.

Demà el dia segurament començarà amb intervals de núvols en punts de la costa, sobretot entre la costa central i el sud de la Costa Brava. A la tarda aquesta nuvolositat anirà desapareixent. La baixada de temperatura que avui es notarà a Ponent demà al migdia es traslladarà a la costa. Tant la pròxima nit com la de divendres a dissabte seran una mica més fresques i la temperatura baixarà lleugerament per sota del que caldria esperar per a l'època.

El cap de setmana hi haurà una pujada forta de la temperatura que farà que es passi de màximes que avui amb prou feines superaran els 30 graus a Ponent a valors de 37 o 38 graus de cara a diumenge i dilluns. Tot fa pensar que les temperatures més altes de la calorada arribaran en aquest moment, i que, tot i que la setmana que ve no hi hagi un final clar i brusc d'aquest episodi de calor molt intensa, a partir de dimarts el termòmetre començarà a recular lentament.

El cap de setmana estarà clarament predominat pel sol, però diumenge hi haurà més núvols prims i més nuvolades de tarda que dissabte. Diumenge segurament hi haurà tempestes de tarda al Pirineu Occidental i no és descartable que algun xàfec que es formi a l'Aragó pugui arribar a la Franja, però tot plegat seran fenòmens aïllats.

Avui entrarà la tramuntana a l'Empordà, un vent que es deixarà sentir sobretot a última hora del dia. El vent de nord avui no serà tan intens ni protagonista com en l'inici de setmana. El cap de setmana predominaran el garbí i les marinades, però en general el vent serà menys protagonista que els últims dies i això afavorirà que la situació marítima sigui més tranquil·la que el cap de setmana passat.

stats