La méteo

Diumenge de Pasqua amb més pluja i un nou temporal marítim

Les precipitacions han anat acompanyades de calamarsa durant la matinada

3 min
Els núvols tornaran a ser ben presents arreu.

BarcelonaEls ruixats i les tempestes han visitat moltes comarques durant la nit i matinada (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació), però durant el matí de diumenge hi haurà una petita treva arreu, a l'espera d'una segona tongada de precipitacions durant la tarda. Aquesta és la previsió del que resta de Setmana Santa.

Diumenge de Pasqua: tarda de paraigua

La primera tongada de pluja ha creuat el Principat en les últimes hores i ha deixat acumulacions de precipitació destacables en alguns punts, però poc importants en general. Durant el matí s'obrirà alguna clariana, tot i que els núvols guanyaran terreny ràpidament d'oest a est a partir del migdia i la tarda tornarà a ser moguda. Els ruixats, localment intensos i acompanyats de tempesta, tornaran a aparèixer en pràcticament qualsevol punt, tot i que seran més possibles i intensos a la meitat nord i al quadrant nord-est, on serà molt probable sumar més de 20 o 30 l/m², una molt bona notícia per a boscos i embassaments.

Les temperatures baixaran encara més, amb força fresca per a l’època i fred al Pirineu. De fet, la cota de neu baixarà més i es mourà entre els 1.300 i els 1.500 metres. Precaució a la carretera amb la pluja i la neu diumenge, així com amb les ventades. No serà tampoc un bon dia per fer activitats a l’aire lliure, i encara menys a alta muntanya.

També serà notícia el temporal marítim a bona part del litoral català, amb un vent intens de llebeig que farà que les onades puguin superar els dos a tres metres d'alçària, només tres dies després d'un temporal marítim que ja havia provocat danys materials i personals a algunes platges catalanes. El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu l'avís per estat de la mar a totes les comarques litorals, amb l'excepció del Baix Camp i el Baix Ebre.

Dilluns de Pasqua: més calma

L’últim dia de Setmana Santa, el dia de la mona, la calma tornarà a dominar en gran part del país, amb més sol i temperatures que pujaran, i deixarem enrere un cap de setmana molt inestable. No obstant això, encara quedaran alguns ruixats molt residuals al Pirineu i el Prepirineu, molt menys importants que en dies anteriors. Bufarà vent de ponent moderat, i això farà que la temperatura pugi amb més ganes a la franja litoral, especialment al País Valencià.

Dimarts: augment de la nuvolositat

L'aproximació d'un front atlàntic farà que dimarts augmenti progressivament la nuvolositat, amb núvols alts i mitjans que deixaran un cel mig ennuvolat pràcticament arreu. De fet, a última hora de la jornada no serà impossible algun ruixat o plugim al terç oest, ben poca cosa si s'arriba a produir. Tot i això, la temperatura mantindrà la seva tendència ascendent i el migdia serà suau, amb màximes que ja s'acostaran als 20 °C.

Dimecres: sol i calor al migdia

Després d'un dimarts amb intervals de núvols, dimecres serà un dia més assolellat, amb un cel seré pràcticament arreu i un augment significatiu de la temperatura. Durant les hores centrals del dia el mercuri superarà els 25 ºC al sud i a Ponent i els 20 ºC a la resta, i deixarà un ambient càlid i agradable per fer activitats a l'aire lliure.

Balanç de la pluja de la passada nit i matinada

La primera tongada de pluja de l'episodi, que va començar dissabte al vespre, ha regat bona part del territori d'una manera més o menys uniforme, amb xàfecs localment acompanyats de tempesta i calamarsa. Abans de la mitjanit van caure 25,8 l/m² a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) i 13 l/m² a Terrassa (Vallès Occidental). Durant diumenge a la matinada les precipitacions han estat menys destacables, tot i que han arribat a deixar 15,2 l/m² a Sant Pau de Segúries (Ripollès) i 12,5 l/m² a Viladrau (Osona).

stats