previsions 05/08/2021

La méteo: divendres amb més núvols i calor continguda

La nuvolositat tornarà a augmentar i fins i tot hi podria haver algun ruixat aïllat

2 min

Els aiguats i les tempestes d'ahir van ser destacables en algunes zones del nord i l'est del país i van deixar un cel ben fotogènic. Es van arribar a acumular fins a 56 l/m² a Castell d'Aro, i a conseqüència de les pluges els bombers van rebre 45 avisos, la majoria de les comarques de Girona.

Avui, però, el temps ha estat radicalment diferent. Ha predominat l'ambient assolellat, i això ha afavorit que la temperatura s'hagi pogut enfilar més que no pas ahir arreu, llevat de la Costa Daurada. S'ha assolit una màxima de:

  • 37 ºC a Vinebre
  • 35 ºC a Òdena
  • 34 ºC a Lleida
  • 32 ºC a Vic
  • 30 ºC a Barcelona
  • 29 ºC a Tarragona i a Girona
  • 28 ºC al Pont de Suert i a Espolla

Demà bufarà vent de llevant, de manera que augmentarà la humitat i, també, la nuvolositat. Quedarà un matí força ennuvolat a les comarques de Barcelona, la Depressió Central, el Camp de Tarragona i la zona costanera de les Terres de l'Ebre. També a punts del litoral valencià hi haurà intervals de núvols. Fins i tot, hi podrà haver algun ruixat aïllat a cavall del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. A partir del migdia s'aniran trencant i quedaran concentrats entre el sud de Catalunya i el nord del País Valencià. A la resta, en canvi, el sol serà el protagonista.

Probabilitat que demà s'acumulin més de 0,5 l/m² de precipitació

La calor anirà de baixa fruit del cel més ennuvolat, però al mateix temps augmentarà la sensació de xafogor. Els valors de més de 30 ºC quedaran restringits al pla de Lleida, a la conca de Tremp, a l'interior de València i de Castelló i al centre de Mallorca.

Dissabte, en canvi, el vent predominant farà un gir de 180 graus i s'imposarà el component oest. Això afavorirà que s'assereni i que la temperatura pugui pujar. L'ascens serà molt marcat al País Valencià, on es podrien arribar a fregar localment els 40 ºC. En general hi haurà molts registres entre els 30 i els 35 ºC. Al llarg de la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i a l'interior del nord-est, on hi podrà haver algun ruixat. Diumenge farà sol i només hi haurà alguns núvols a primera hora. La temperatura baixarà.

Variació de la temperatura màxima entre diumenge i avui
stats