previsions 05/05/2022

La méteo: ruixats aïllats abans d'un cap de setmana amb més calor

Aquesta tarda descarregaran xàfecs curts en comarques centrals. La temperatura farà una pujada lenta però constant fins a mitjans de maig

2 min

BarcelonaCom era de preveure aquest migdia les nuvolades s'han disparat en comarques com el Vallès, el Moianès, el Bages i el Baix Llobregat, i han aparegut ruixats de poca estona però intensos en diversos indrets. Fins a les 16.30 h destaquen els 11 l/m² acumulats de Sabadell, els 6 de Cerdanyola, els 4 de Sant Quirze del Vallès i del Tibidabo, i els 3 de Sant Cugat del Vallès i de Molins de Rei. Fins a mitja tarda el temps continuarà sent molt insegur a les comarques centrals.

La temperatura ha començat a pujar, però avui no ha fet calor per ser principis de maig. Gairebé dues de cada tres estacions han passat avui dels 20 graus i hi ha hagut algunes màximes de més de 25. D'entre les temperatures més altes d'avui destaquen els 27 graus de Cunit i de Tarragona o els 25 de Lleida i del Prat de Llobregat. Després d'un tram final d'abril amb força calor, maig ha començat amb temperatures fins i tot una mica baixes per a l'època.

Demà també predominarà el sol i només hi haurà ruixats molt puntuals al vessant nord del Pirineu. A la tarda augmentaran els núvols a la Costa Brava i a Menorca, on podria arribar a caure alguna gota al vespre. El vent serà un dels protagonistes d'avui i demà en aquests sectors. Avui bufarà tramuntana amb un lleuger component de gregal, cosa que farà que el vent es deixi sentir fins i tot al sud de la Costa Brava. Els cops de vent superaran fàcilment els 50 km/h a l'Empordà i a les Balears. Demà el vent de nord continuarà bufant, però ja no es notarà tant a les Pitiüses ni a Mallorca. En aquests sectors el vent farà que la sensació tèrmica sigui més baixa del que marqui el termòmetre.

El cap de setmana també hi haurà més sol que núvols. Diumenge a la tarda és possible que hi hagi ruixats en alguns punts del Pirineu oriental i del Prepirineu. Encara hi ha una mica d'incertesa en el pronòstic, però el més probable és que no siguin tempestes gaire extenses.

Dissabte i diumenge farà més calor, tot i que la pujada de la temperatura es notarà bastant més en punts del Pirineu i en comarques interiors que no pas a la costa. Tornarà a haver-hi algunes màximes de més de 25 graus, però segurament la calor no serà tan intensa com en altres moments de les últimes setmanes.

A llarg termini el més probable és que el tram central del mes de maig estigui marcat per temperatures més altes del que caldria esperar per a l'època, però no és probable una situació de calor marcadament d'estiu sinó que més aviat la temperatura tendirà a pujar de manera bastant progressiva. És possible que entre dilluns i dimarts les tempestes de tarda vagin a més al Pirineu, però és poc probable una situació de ruixats gaire extensos.

stats