La méteo: nevades i vent a l'espera de saber si el cap de setmana tornarà a ploure
Cap al tram final de la setmana el temps serà més mogut al Mediterrani, però encara és poc clar on cauran les pluges
BarcelonaTarda amb calor molt normal per ser mitjans de maig. La temperatura ja no ha sigut baixa per a l'època, però de mitjana encara hi ha hagut entre 3 i 4 graus menys que durant els primers del mes, que van ser molt estiuencs. D'entre les màximes destaquen els 27,8 °C de Benissanet, els 27,7 de Tarragona i d'Alcarràs, els 27,6 de Torredembarra o els 27,5 de Tortosa. Aquesta tarda tornaran a augmentar les precipitacions al vessant nord del Pirineu, i la neu seguirà caient a les cotes altes de la serralada, on es podrien acumular més de 10 cm en algun cas. A la resta tot i els núvols les precipitacions seran minses i aïllades.

La tramuntana i el mestral s'enfortiran, i a última hora bufaran amb les ratxes més fortes des que va començar el canvi de temps. A l'Empordà, al Pirineu Oriental i a les Terres de l'Ebre els cops més forts superaran els 70 o 80 km/h.
Les últimes actualitzacions dels models de previsió han refredat la possibilitat de pluges destacables durant aquesta tercera setmana de maig, com a mínim a Catalunya. Entre divendres i dissabte és probable que arribin pluges extenses i abundants en alguns sectors del Mediterrani occidental, però aquesta inestabilitat afectarà sobretot sectors del sud del País Valencià, de les Balears i del nord d'Àfrica. Alguns models de previsió com l'americà entreveuen poques possibilitats de noves pluges destacables a Catalunya durant la setmana, l'europeu, en canvi, deixa la porta encara una mica oberta a noves pluges a partir de divendres, precipitacions que si arribessin podrien ser més extenses que els ruixats dels últims dies. Caldrà seguir-ho.

Mentrestant a Lleida ja fa 79 dies que no plou com a mínim 1 l/m², a Mollerussa la ratxa seca és de 81 dies. Són dades molt poc habituals. Amb dades des del 1960, a Lleida només hi ha hagut tres ratxes seques més llargues que aquesta, entre la tardor i l'hivern del 2011-2012 va haver-hi 119 dies sense pluja a Lleida. Una cosa similar va passar entre el 1999 i el 2000, llavors van ser 96 dies. L'estiu del 1988 també hi va haver 97 dies sense pluja, però una ratxa tan llarga com la d'enguany en plena primavera és inèdita.
Pel que fa a temperatura, tot i que la fresca d'aquest cap de setmana no es mantindrà, la temperatura continuarà sent normal per a l'època o fins i tot baixa en alguns moments de la setmana. Entre dimecres i dijous una nova entrada d'aire fred tornarà a fer baixar el termòmetre i evitarà que la calor sigui notòria. Aquest ambient força agradable i encara poc calorós durarà tota la setmana, encara que al migdia se superin amb facilitat els 25 °C en algunes comarques. De fet, un pic de calor destacable tampoc és probable de cara a l'inici de la setmana que ve.

L'embassament de Sau, l'únic que puja
Malgrat els ruixats i tempestes freqüents dels últims dies, el nivell de reserves dels embassaments de les conques internes continua sent molt crític. De mitjana es mantenen al 25,3%, el mateix nivell que hi havia el 27 d'abril, just abans de la primera tongada de pluja destacable del pont del Primer de Maig. Des d'aquest moment les reserves no han baixat però tampoc han pujat. Si desglossem les dades per embassaments es veu clarament que l'únic que s'ha omplert una mica és el de Sau, que ha guanyat 3 punts percentuals des de llavors: a finals d'abril estava al 7% i ara està al 10%.