previsions 23/04/2018

La méteo en 1 minut: l'ambient d'estiu s'acabarà al final de la setmana

Aquest dimarts també hi haurà núvols prims i la temperatura pujarà encara més

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl termòmetre continua marcant valors més lògics de maig o juny que no d'abril. Aquest Sant Jordi ha començat ja amb 17º a Barcelona i el termòmetre amb prou feines ha baixat dels 10º de matinada a l'interior i al Pirineu. Aquest migdia l'ambient serà semblant al d'ahir, amb màximes de fins a 26º o 27º en comarques interiors i prelitorals, i d'entre 22º i 25º en general.

Temperatura màxima prevista per a aquest dia de Sant Jordi

Avui no serà un dia de Sant Jordi de cel serè però tampoc caldrà patir per la pluja. Els únics ruixats que hi haurà afectaran alguns sectors del Pirineu occidental, sempre de forma bastant feble i puntual. A la resta el cel es mantindrà enterbolit per núvols prims, que seran més abundants a partir del migdia, i que en general taparan més el cel a Ponent i al sud que no a prop de la costa.

L'entrada d'aire càlid d'aquests últims dies ha fet augmentar clarament la pols en suspensió. El nivell de partícules PM10 ha arribat a superar el límit permès en alguns moments del cap de setmana, i en general avui el cel es veurà amb força calitja.

Concentració de partícules PM10 a l'Eixample de Barcelona. Mitjana de 24 hores.

Demà el temps serà semblant, fins i tot amb temperatures màximes encara més altes que avui a Ponent. Entre dimecres i dijous els núvols aniran augmentant i al centre de la setmana el cel quedarà força tapat, però gairebé no plourà enlloc. Al migdia la temperatura recularà una mica, però les nits continuaran sent molt càlides per a l'època.

En l'inici del cap de setmana el temps es farà una mica més inestable. Entre divendres i dissabte és probable que reapareguin els xàfecs en força comarques, divendres més concentrats a l'oest, i dissabte sobretot al Pirineu i en moltes comarques centrals i a les de Girona. Tot plegat formarà part d'un canvi de temps que farà que el pont del Primer de Maig arrenqui amb temperatures entre 3 i 8 graus més baixes que les dels últims dies.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte

Lògicament, encara hi ha força incertesa sobre el temps del pont. Dissabte les opcions de pluja s'entreveuen més altes que en la resta dels quatres dies del cap de setmana llarg, però és possible que s'instal·li un temps més canviant i amb alguns ruixats de tarda.

Probabilitat de precipitacions a Barcelona
stats