previsions 13/10/2019

La setmana començarà amb l'arribada de ruixats

Demà a la nit es notarà un descens notable de la temperatura

Oriol Rodríguez
2 min
El cel cobert per núvols baixos ahir al matí a Gavà

BarcelonaEls núvols han tornat a augmentar aquesta matinada. Això ha afavorit que la temperatura no hagi pogut baixar tant com ahir, sobretot en indrets del litoral i del prelitoral. En poblacions com Amposta, l'Ametlla de Mar, Tarragona i Barcelona el termòmetre ha quedat per sobre dels 20 ºC al llarg de tota la nit.

S'espera que al llarg del matí les clarianes vagin guanyant terreny, si bé fins a mig matí el cel es mantindrà ennuvolat i fins i tot s'espera algun ruixat feble i aïllat en llocs del litoral sud. De fet, fins a les 8 del matí s'havien arribat a acumular 6 l/m2 a l'Aldea (Baix Ebre), 2 l/m2 a Sant Carles de la Ràpita (Montsià), 0,6 l/m2 a Riudecanyes (Baix Camp) i 0,4 l/m2 a Amposta (Montsià).

En conjunt, la tarda serà força assolellada, tot i que al litoral als núvols els costarà més de trencar-se. De nou, durant el vespre la nuvolositat tornarà a augmentar i fins i tot podrà caure algun ruixat aïllat al vessant sud del Pirineu occidental.

El vent de component sud s'anirà reforçant amb el pas de les hores als cims del Pirineu, sobretot del sector occidental. Demà bufarà amb cops forts, de més de 80 km/h.

L'inici de la setmana vindrà marcat per l'arribada d'un front que, a partir de demà al migdia, deixarà alguns ruixats al vessant sud del Pirineu occidental. Durant la tarda i el vespre els xàfecs, que seran de distribució irregular i localment aniran acompanyats de tempesta, aniran avançant d'oest a est i podran arribar a qualsevol comarca.

Precipitació prevista per demà

Tant avui com demà l'ambient es mantindrà suau. Tot i això, darrere del front arribarà una massa d'aire més fresca que farà baixar notablement la temperatura i, també, la cota de neu. Al Pirineu occidental demà al vespre hi podrà nevar per sobre dels 2.300 metres. La refrescada es notarà durant la nit de dilluns a dimarts.

Temperatura mínima prevista per dimarts

Dimarts les clarianes guanyaran terreny, tot i que encara hi podrà haver algun ruixat al nord-est de matinada i de nou a la tarda. A partir de llavors s'imposarà l'estabilitat, tot i que ara per ara sembla que a finals de setmana podria arribar un altre canvi de temps.

stats