previsions 23/03/2019

Sol i bonança durant el primer cap de setmana de primavera

Aquest migdia se superaran els 20 ºC a la majoria de comarques

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de Sol d'avui des de Gavà

BarcelonaAvui, que és el Dia Mundial de la Meteorologia, la jornada ha començat molt tranquil·la. La temperatura mínima ha sigut una mica més alta i la inversió tèrmica s'ha accentuat. S'ha baixat fins a 12 ºC a l'Observatori Fabra (411 m), mentre que a Zona Universitària (79 m) la mínima ha sigut de 9 ºC. Ara bé, aquest contrast ha sigut més important a l'interior. Destaquen els 10 ºC de mínima de Montserrat (916 m) enfront dels 0 ºC de Vacarisses (343 m), o també els 9 ºC del Santuari de Queralt (1167 m) enfront dels -3 ºC de Guixers (845 m).

El sol lluirà durant tot el dia a gairebé arreu, malgrat el pas d'algunes bandes de núvols alts poc importants. Ara bé, al sud del País Valencià i a Eivissa la nuvolositat serà més abundant, sobretot al matí.

El cel bàsicament serè facilitarà que la temperatura màxima pugui pujar ràpidament, fins a valors entre 2 i 4 graus més alts que ahir. A primera hora de la tarda el termòmetre s'enfilarà fins als 17-22 ºC al litoral central i sud, a l'altiplà central i al Pirineu, i fins als 19-24 ºC a la resta.

Temperatura màxima prevista per avui

Aquest diumenge es mantindrà el mateix tipus de temps. El dia serà assolellat, amb algunes bandes de núvols. Ara bé, al llarg de la tarda creixeran algunes nuvolades al Pirineu i, sobretot, al Prepirineu.

L'ambient durant les hores centrals del dia serà molt agradable, amb una temperatura màxima que serà semblant o una mica més baixa, en conjunt. S'arribarà a valors de 16-21 ºC al Pirineu, al litoral i a l'altiplà central, i de 18-23 ºC a la resta.

Diferència de la temperatura màxima prevista entre demà i avui

La setmana vinent no s'esperen canvis massa importants. En tot cas, a partir de dijous o divendres la nuvolositat podria augmentar, sobretot cap al sud. Segons els models, caldrà esperar fins a principis d'abril per tenir més moviment, un extrem que, a tants dies vista, cal agafar-lo amb pinces.

stats