previsions 04/08/2021

La méteo: clara millora del temps

Dijous serà una jornada molt més tranquil·la, amb predomini de l'ambient assolellat

2 min

Les tempestes d'aquesta tarda han descarregat amb força a les comarques del nord i l'est del país. No ha plogut arreu de la mateixa manera, sinó que han estat xàfecs intensos però de distribució irregular. Fins a les set de la tarda s'han arribat a acumular en (l/m²):

  • 55 a Castell d'Aro
  • 46 a Llagostera
  • 38 a Sort
  • 40 a Palamós
  • 34 a Malgrat de Mar
  • 32 a Calella
  • 29 a Santa Coloma de Farners
  • 25 a Olot
  • 13 al Pont de Suert
  • 11 a Badalona
  • 7 a Sant Cugat del Vallès

Les pluges han anat localment acompanyades de pedra a diversos punts del Berguedà, del Ripollès, del nord d'Osona, i també en algunes poblacions del prelitoral, com Sant Cugat del Vallès o Sant Celoni. Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les sis de la tarda una vintena d'avisos relacionats amb les pluges a les comarques de Girona, majoritàriament per inundacions de baixos i embornals embussats.

Al llarg del vespre encara hi haurà algun ruixat localment fort al litoral i prelitoral central i al nord-est, tot i que de mica en mica la precipitació anirà minvant. De fet, la pròxima nit serà molt més tranquil·la.

Ara bé, si en algunes zones la tarda ha estat marcada pels aiguats, en altres la protagonista ha estat la calor. El vent aponentat que ha bufat a la meitat sud de Catalunya ha disparat el termòmetre. És el cas de la ciutat de Tarragona, on s'ha registrat una temperatura màxima de 34,5 ºC, essent el valor més elevat d'aquest l'estiu i el registre més alt des de l'agost de 2018.

Demà hi haurà una millora clara del temps. Les boirines i núvols baixos que es formin de matinada a la Catalunya Central i a la meitat nord del prelitoral es dissiparan al llarg del matí i, en general, predominarà l'ambient assolellat. Tan sols entre el sud de la Costa Brava i el nord del litoral central quedaran restes de núvols, sobretot fins a mig matí i de nou a partir del vespre, que poden arribar a deixar quatre gotes.

La temperatura retornarà als valors d'ahir dimarts, de manera que allà on avui faci més calor, recularà, i on avui refresqui, pujarà. Oscil·larà entre 27 i 32 ºC a la majoria de comarques, i s'arribarà als 34 o 35 ºC al pla de Lleida, a l'interior de la vall de l'Ebre, al centre de Mallorca i a l'interior de València i d'Alacant.

Temperatura màxima prevista per dijous

Divendres tornaran a augmentar els núvols, principalment a la meitat sud del litoral i prelitoral, on, fins i tot, hi podrà haver algun ruixat aïllat. A la tarda hi podrà haver alguna gotellada al Pirineu oriental. Per contra, a la resta hi haurà més estones de sol que de núvols, sobretot a bona part del País Valencià i de les Illes. Durant el cap de setmana el temps tornarà a millorar, però no acabarà de fer net del tot. Quedaran algunes restes de núvols i dissabte a la tarda es podrà escapar algun xàfec al nord-est.

stats