previsions 01/08/2020

Queden dues jornades de calor intensa abans no es normalitzi la temperatura

Aquesta tarda reapareixeran els xàfecs i les tronades al nord de les comarques de Girona

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Mataró

BarcelonaAquests dies està sent notícia la calor. Sense anar més lluny, ahir es van superar els 40 ºC de màxima a diversos indrets de les comarques de Ponent. Avui encara continuarem immersos en aquesta massa d'aire molt càlid, però la temperatura màxima recularà un parell de graus. A bona part de l'interior s'arribarà a valors de 34 a 39 ºC, mentre que al litoral i al Pirineu se situarà entre els 29 i els 34 ºC. En aquest sentit, hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya.

A diferència dels últims dies, al llarg de la tarda reapareixeran els xàfecs al nord de les comarques de Girona, sobretot entre el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Localment podran ser forts i acumular més de 20 l/m² en només mitja hora, segons adverteix el Servei Meteorològic. Els ruixats aniran acompanyats de tempesta i fins i tot de fortes ràfegues de vent que podrien superar els 70 km/h. Fora d'aquestes zones, la jornada d'avui serà bàsicament assolellada.

El temps continuarà força tranquil en bona part del territori durant la segona meitat del cap de setmana, tot i que hi haurà alguns símptomes de canvi. Demà aniran creuant algunes bandes de núvols, sobretot durant la segona meitat del dia. A més, a la tarda creixeran nuvolades a zones de muntanya del nord del territori que tornaran a deixar ruixats i algunes tronades a l'interior de les comarques de Girona i, de manera més aïllada, a la resta del Pirineu.

La temperatura baixarà entre 2 i 4 ºC a la majoria de comarques. Tot i això, a la meitat sud del litoral es mantindrà sense massa canvis i, fins i tot, podria pujar lleugerament.

Entre la nit de diumenge i la matinada de dilluns creuarà un front que deixarà alguns xàfecs a punts de les comarques de Barcelona, de la Catalunya Central i del sud de Girona. De fet, el temps insegur, amb nuvolositat variable i alguns ruixats aïllats es mantindrà durant bona part de dilluns al nord-est i al vessant nord del Pirineu. Ara bé, el més destacable serà la normalització de la temperatura arreu del país.

Probabilitat que dilluns s'acumulin més de 0,5 l/m²
stats