previsions 01/02/2020

Tres dies més de primavera avançada

Fins dilluns el termòmetre s'enfilarà clarament per sobre dels 20 ºC a moltes comarques

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des del turó de l'Home

BarcelonaAquesta matinada s'han tornat a formar alguns bancs de boira a planes i fondalades interiors que, a mesura que passin les hores, tendiran a dissipar-se. Tal com ha anat passat els últims dies, aquest matí creuarà un front d'origen atlàntic que arribarà ben poc actiu.

Els núvols deixaran el cel força ennuvolat durant el matí arreu, i fins i tot hi haurà algun ruixat feble a l'Aran i, de manera més aïllada, en altres punts de l'extrem nord del Pirineu. La cota de neu serà força alta, i se situarà entorn els 2.400 metres. Fora d'aquí poden caure quatre gotes mal comptades. A partir de migdia el sol guanyarà terreny d'oest a est.

El vent de Ponent es reforçarà durant les hores centrals del dia al Camp de Tarragona i en zones elevades de la meitat sud, com les muntanyes de Prades i el massís dels Ports. Hi podrà haver cops superiors als 50 km/h.

Ara bé, del que se sentiran comentaris serà de la bonança que farà entre migdia i primera hora de la tarda. S'arribarà a valors de 17 a 22 ºC en molts punts del litoral, del prelitoral i de Ponent i de 14 a 19 ºC a la resta, tret de l'Aran, on costarà superar la ratlla dels 15 ºC. Aquest ambient primaveral no serà només flor d'un dia, sinó que s'allargarà fins dilluns.

Temperatura màxima prevista per avui

Demà s'espera una jornada amb el cel enteranyinat a estones pel pas de bandes de núvols prims. Hi haurà bancs de boira en punts de Ponent i de la Catalunya Central de bon matí que acabaran desapareixent.

La temperatura s'enfilarà una mica més, sobretot a les comarques de Girona. De nou, s'arribarà a registres de 18 a 23 ºC a les comarques de Ponent, del litoral i del prelitoral, i de 15 a 20 ºC a la resta.

Dilluns el termòmetre tocarà sostre. Als indrets més càlids del territori es podrien fregar fins i tot els 25 ºC. Dimarts, amb l'entrada del vent de component nord, es notarà una clara davallada de la temperatura, fins a recuperar el fred normal per l'època.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per dilluns i avui
stats