previsions 11/02/2020

La méteo: dimecres amb més núvols i ambient fresc

Aquest dimecres la nuvolositat anirà en augment arreu, sobretot al Pirineu i a l’est i el sud. A més, hi haurà plugims dispersos que durant el matí afectaran les comarques del Pirineu, de Girona i de Barcelona, i a la tarda s’escamparan pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Oriol Rodríguez
2 min

BarcelonaAvui s'espera un dia amb força núvols, sobretot a la meitat est del territori. A la resta, en canvi, el sol serà el protagonista fins al migdia. A partir de llavors la nuvolositat anirà en augment arreu i, a partir de la tarda, s'esperen alguns ruixats febles i dispersos al Pirineu i al nord de les comarques de Girona. La cota de neu vorejarà els 1.900 metres.

La temperatura màxima baixarà. Encara hi haurà valors per sobre de la marca dels 20 ºC en punts de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona, però quedaran lluny dels 25 ºC d'ahir d'Aldover. A la majoria de comarques el termòmetre se situarà entre els 15 i els 20 ºC durant el centre de la jornada.

Temperatura màxima prevista per avui

El vent aponentat anirà perdent pistonada a mesura que passin les hores. Encara fins a migdia hi haurà algun cop superior als 50 km/h en punts de muntanya del Camp de Tarragona.

Demà serà la jornada més "hivernal" d'aquesta setmana. El cel es mantindrà ennuvolat durant tot el dia a les comarques de Girona, de Barcelona, de la Catalunya Central i en bona part del Pirineu, amb plugims febles i dispersos. A partir del migdia, els núvols s'escamparan pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, també amb la possibilitat de quatre gotes, tot just per mullar el terra. En canvi, cap a Ponent, hi haurà més clarianes. La cota de neu vorejarà els 1.700 metres.

Precipitació prevista per demà

La temperatura serà clarament més baixa. Els valors més alts s'enfilaran fins als 17 o 18 ºC a Ponent i a la vall de l'Ebre, si bé a la major part del territori la màxima se situarà entre els 10 i els 15 ºC.

A partir de dijous les clarianes guanyaran terreny, amb alguns bancs de boira matinal a l'interior i, de nou, la temperatura tendirà a pujar. El cap de setmana tornarà l'ambient plenament primaveral.

stats