previsions 12/04/2020

Demà arribarà una tongada de pluges

Al llarg de la setmana entrant el temps serà canviant, amb més ruixats

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Sant Bartomeu del Grau

BarcelonaEls pocs núvols que hi ha hagut aquesta matinada a Ponent, al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre en comparació amb ahir han afavorit que la temperatura hagi baixat. A la resta, en canvi, s'ha mantingut sense gaire canvis. Aquestes són algunes de les mínimes d'aquest matí:

  • 0 ºC a Das
  • 3 ºC a Cardona
  • 3 ºC a Olot
  • 6 ºC a la Pobla de Segur
  • 6 ºC a Caldes de Montbui
  • 7 ºC a la Tallada d'Empordà
  • 9 ºC a Riudecanyes
  • 11 ºC a la Granadella
  • 11 ºC als Alfacs

El temps d'avui encara serà molt tranquil, però ja s'albiren canvis. En conjunt s'espera una jornada dominada pel pas de bandes de núvols que a estones deixaran el cel mig ennuvolat. A la tarda fins i tot poden arribar a caure quatre gotes de manera dispersa en punts del Pirineu.

La temperatura màxima serà semblant a la d'ahir, amb un ambient molt agradable durant les hores centrals del dia. S'arribarà a valors de 18 a 23 ºC en la majoria de comarques.

Temperatura màxima prevista per avui

Al llarg de la propera matinada la nuvolositat augmentarà de sud cap a nord, i ja durant el matí d'aquest dilluns començaran a arribar pluges pel litoral i el prelitoral. A mesura que passin les hores, les precipitacions s'aniran endinsant cap a l'interior.

Les quantitats més importants es recolliran al litoral i al prelitoral, on hi pot haver registres que superin els 20 l/m(2). En canvi, a les comarques de Lleida i de l'Alt Pirineu és on menys pluja s'espera.

Precipitació prevista per demà

El vent de llevant i gregal es reforçarà i bufarà moderat en tota la costa i en zones elevades, amb cops superiors als 40 km/h. Precisament el vent i la poca insolació accentuaran la sensació de fresca durant part de la jornada en bona part del territori.

Avançada la tarda, les pluges s'aniran fent cada vegada més disperses i, ja de cara a dimarts, les clarianes tendiran a guanyar terreny. Tot i això, encara hi podrà haver alguns ruixats febles i dispersos en zones de muntanya de la meitat oest.

El temps canviant es mantindrà durant la resta de la setmana. La probabilitat més alta de ruixats serà dimecres, divendres i durant el cap de setmana vinent. Tot plegat amb un ambient més suau, sobretot a partir de mitjans de setmana.

stats