previsions 17/01/2021

El vent s'enfortirà pel pas d'un front poc actiu que deixarà algunes precipitacions al Pirineu

Aquest migdia l'ambient serà més agradable, amb valors per sobre dels 15 ºC

Oriol Rodríguez
2 min
La posta de sol d'ahir des de l'estany d'Ivars - Vila-sana (el Pla d'Urgell)

BarcelonaAquesta matinada ha sigut menys freda que l'anterior. En general la temperatura mínima ha sigut entre 1 ºC i 6 ºC més alta, tot i alguna excepció, amb l'ascens més marcat a l'alta muntanya. S'ha arribat a valors de:

  • -7 ºC a Tremp
  • -3 ºC a Lleida
  • -2 ºC a Girona
  • 1 ºC a Solsona
  • 3 ºC a Amposta
  • 3 ºC a Tarragona
  • 8 ºC a Barcelona

Les precipitacions que ja han començat a afectar el vessant nord del Pirineu es mantindran fins a primera hora de la tarda. Seran d'intensitat feble, i en forma de neu per sobre dels 1.500 metres. En canvi, fora d'aquest sector farà sol o ressol durant tota la jornada.

Com que avui el termòmetre ja parteix de més amunt i a la major part del territori de núvols n'hi haurà pocs, la temperatura màxima pujarà. Se superaran amb facilitat els 15 ºC al litoral, al prelitoral, al sud de Ponent i a la vall de l'Ebre i els registres més elevats podrien fregar els 18 ºC. A la resta del país els valors oscil·laran entre els 7 ºC i els 12 ºC.

Ara bé, l'element que caldrà tenir més en compte és el vent. El mestral i la tramuntana bufaran amb cops de més de 70 a 90 km/h al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre, a l'Empordà i als cims del Pirineu, sobretot durant la segona meitat del dia. El Servei Meteorològic de Catalunya manté vigent un avís, en aquest sentit.

Cop de vent màxim previst per a aquesta tarda

Demà els intervals de núvols i els bancs de boira guanyaran terreny a les comarques de Barcelona, la Catalunya Central, Ponent i el sud de Girona, tot i que a partir de migdia s'aniran trencant. A la resta, en canvi, dominarà l'ambient més aviat assolellat.

La temperatura tendirà a recular, si bé de bon matí encara no es notarà. La màxima acabarà sent entre 2 i 4 graus més baixa, malgrat que a les comarques de Ponent el descens serà força més marcat. La matinada de dimarts serà la més freda de la setmana i, a partir de llavors, el termòmetre es recuperarà.

Temperatura mínima prevista per a dimarts

A partir de dimecres la situació meteorològica vindrà dominada pel pas de fronts d'origen atlàntic que faran que l'estat del cel sigui més canviant. Fins i tot hi haurà algunes tongades de ruixats, per bé que majoritàriament tan sols afectaran les comarques del Pirineu i de l'oest. A la resta, de pluja n'hi haurà ben poca; només les escorrialles.

stats