previsions 22/02/2020

Nou cap de setmana de primavera en ple hivern

Entre demà i dilluns es podrà arribar als 20 ºC en algunes valls del Pirineu

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Rupit

BarcelonaS'espera un dissabte assolellat, tot i el pas d'algunes bandes de núvols prims que, al llarg del matí, deixaran el cel enlleganyat. De cara al vespre pot arribar algun banc de boira o de núvols baixos a la façana litoral, que es podrà mantenir fins ben bé demà al matí.

Les glaçades que hi ha hagut aquesta matinada en algunes planes i fondalades interiors, sobretot cap al Pirineu i el Prepirineu, donaran pas a un migdia de bonança a la majoria de comarques. El contrast de temperatura entre el dia i la nit serà altra vegada molt marcat. La màxima s'enfilarà amb facilitat fins a valors de 15 a 20 ºC en bona part del territori.

Demà serà un dia de sol i la temperatura màxima pujarà entre 1 i 3 graus més, en conjunt. S'arribarà a valors de 13 a 18 ºC a l'Altiplà Central i al vessant nord del Pirineu i entre 17 i 22 ºC a la resta del territori. Fins i tot, al fons d'algunes valls del Pirineu es podrà arribar a superar la marca dels 20 ºC.

Temperatura màxima prevista per demà

El vent de garbí es reforçarà durant les hores centrals de la jornada. Això farà que el mar estigui més remenat entre el sud de la Costa Brava i el nord de la Costa Central.

Aquest ambient de primavera que, altra vegada, coincideix amb el cap de setmana, es mantindrà al llarg de dilluns. De fet, serà la jornada en què el termòmetre podria pujar fins a fregar els 24 o 25 ºC en alguna raconada del prelitoral, de la vall de l'Ebre o del sud del pla de Lleida. A partir de dimarts s'anirà acostant una massa d'aire més fred que farà baixar la temperatura progressivament a mesura que avancin els dies.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per dimecres i la d'avui
stats