previsions 26/12/2019

Sant Esteve anticiclònic, amb ressol i boira

El temps estable es mantindrà tot el que queda d'any

Oriol Rodríguez
2 min
La boira d'aquest matí a la Plana de Vic, amb el cel enteranyinat per bandes de núvols alts

BarcelonaAquesta matinada hi ha hagut inversió tèrmica, i, en alguns casos, ha sigut molt marcada. Per exemple, a Das (1.097 m) la mínima ha sigut de -3 ºC, mentre que a Malniu (2.230 m) ha sigut de 5 ºC; a Sant Salvador de Guardiola (349 m) s'ha baixat fins als 2 ºC, i a Montserrat (916 m) fins als 12 ºC.

Sant Esteve serà un dia molt tranquil. Ens aniran creuant bandes de núvols alts i mitjans que deixaran el cel enterbolit. La boira, que de nou a primeres hores era present en molts punts de la Depressió Central, s'anirà dissipant en planes com la de Vic. En canvi, a Ponent s'aixecarà i no serà fins passada l'hora de dinar quan hi haurà algunes ullades de sol.

Aquest migdia no farà tanta bonança com ahir. La temperatura baixarà entre 2 i 4 graus en conjunt. S'arribarà a valors de 8 a 13 ºC a Ponent, d'11 a 16 ºC al Pirineu, al Prepirineu i a la resta de la Depressió Central i de 14 a 19 ºC al litoral i al prelitoral. Difícilment se superarà la ratlla dels 20 ºC.

Temperatura màxima prevista per avui

Demà, últim divendres d'aquest 2019, serà un dia força semblant. Hi haurà algunes bandes de núvols poc importants que creuaran d'oest a est. La boira tornarà a ser espessa a primera hora del dia en moltes valls i fondalades interiors, tot i que tendirà a trencar-se. Ara bé, persistirà en forma d'intervals de núvols baixos al nord del pla de Lleida. La novetat serà la formació d'alguns intervals de núvols entre el sud de la Costa Brava i el nord del litoral central.

La temperatura continuarà baixant. La matinada serà més freda, i al migdia el termòmetre marcarà valors per sota dels 15 ºC a les comarques interiors.

Diferència entre la temperaura màxima prevista per demà i avui

El cap de setmana es mantindrà el temps estable, amb boira a l'interior, que podrà ser persistent en punts de les comarques de Ponent, i hi haurà més sol a la resta. Tot i això, diumenge hi haurà més intervals de núvols que deixaran el cel mig ennuvolat. La temperatura tendirà a anar baixant. L'anticicló ens acompanyarà, com a mínim, fins per Cap d'Any.

stats