previsions 03/09/2020

La méteo: temps d'estiu fins diumenge

La temperatura pujarà al llarg dels propers dies fins a situar-se per sobre dels 30 ºC a força indrets de l'interior. En conjunt el temps serà molt tranquil, amb sol i alguns intervals de núvols poc importants. Tot i això, entre diumenge i dilluns arribarà un canvi de temps

Oriol Rodríguez
2 min

BarcelonaAquesta matinada la temperatura ha sigut semblant o una mica més alta que ahir, tret de a l'Empordà, on ha baixat en afluixar la tramuntana. S'ha arribat a registrar una mínima de:

  • 22 ºC a Barcelona
  • 19 ºC a Tarragona
  • 14 ºC a Horta de Sant Joan
  • 14 ºC a Santa Coloma de Queralt
  • 13 ºC a Lleida
  • 12 ºC a Girona
  • 12 ºC a Vic
  • 9 ºC a la Seu d'Urgell
  • 6 ºC al Pont de Suert

Al llarg del matí s'esqueixaran els núvols baixos que s'han format durant la nit en trams de la costa i a la Catalunya Central. A la tarda, tan sols quedaran algunes restes de núvols a la meitat nord del litoral i el prelitoral. A la resta, dominarà l'ambient assolellat.

Avui es notarà un ascens més clar de la temperatura màxima, que continuarà tant demà com dissabte. Durant les hores centrals del dia s'arribarà a valors de 24 a 29 ºC al Pirineu, al litoral i al prelitoral, i de 26 a 31 ºC a la resta, tot i que al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre es podrien fregar els 32 o 33 ºC.

Temperatura màxima prevista per avui

Amb tot, el vent de sud bufarà fluix o amb algun cop moderat, en general. Això afavorirà que la mar estigui força tranquil·la, amb mar arrissada o marejol, és a dir, amb onades de menys de mig metre.

Demà serà una nova jornada de temps tranquil, amb sol i només algun núvol baix en punts de la costa. La mateixa tònica de temps s'allargarà també durant dissabte, tot i que a la tarda creixeran nuvolades al Pirineu. La calor anirà a més i als indrets més càlids de l'interior les temperatures es podrien acostar als 34 o 35 ºC.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per dissabte respecte a la d'avui

De cara a diumenge, el temps començarà a canviar. Ja fa dies que els models pronostiquen l'arribada d'un front força actiu i les últimes actualitzacions ho mantenen. Així doncs, durant la tarda hi haurà els primers xàfecs, tot i que les precipitacions més extenses no arribaran fins dilluns.

stats