previsions 04/07/2020

Torna el temps de ple estiu, amb sol i més calor

Demà es podrien fregar els 35 ºC de màxima a la vall de l'Ebre i al pla de Lleida

Oriol Rodríguez
2 min
El dia s'ha llevat amb alguns intervals de núvols a Verges

BarcelonaAquesta matinada s'han reproduït alguns ruixats aïllats al Baix Llobregat, al Barcelonès, al Maresme i al Vallès Oriental. Han sigut molt locals, però d'intensitat moderada en alguns casos. Fins a les 8 del matí s'han arribat a acumular:

  • 10 l/m² a Viladecans
  • 8 l/m² a Premià de Dalt
  • 7 l/m² a Cabrils
  • 3 l/m² a Canet de Mar
  • 3 l/m² a Gavà
  • 2 l/m² a Badalona
  • 2 l/m² a Sant Celoni

Un cop hagin acabat de descarregar aquests xàfecs, ja no plourà més en tot el cap de setmana. Al llarg del matí els núvols de les comarques del nord-est s'aniran esqueixant i les clarianes guanyaran terreny, mentre que a la resta del país es mantindrà el cel net de núvols. A la tarda, les nuvolades quedaran restringides entorn la serralada Transversal.

La temperatura, després d'una matinada que en bona part del territori ha sigut més fresca que l'anterior, pujarà ràpidament i s'enfilarà per sobre dels valors d'ahir al migdia. En conjunt la màxima d'avui se situarà entre els 25 i els 30 ºC a la majoria de comarques. A l'Empordà, a la vall de l'Ebre i al pla de Lleida és on farà més calor, i s'arribarà als 31 o 32 ºC.

Temperatura màxima prevista per avui

Amb tot, fins a mig matí continuarà bufant vent de mestral moderat al sud del Camp de Tarragona i al nord del litoral de les Terres de l'Ebre. A partir de llavors perdrà força i s'acabarà imposant la marinada de sud arreu, tret del nord de l'Empordà, on es mantindrà la tramuntana moderada. Hi haurà onades de més de mig metre a la costa Brava i, a la tarda, en punts de la Costa Daurada.

Aquest temps tranquil es mantindrà durant tota la jornada de demà. L'ambient serà assolellat, només amb la presència d'alguns intervals de núvols baixos al final de la matinada entre el sud de la costa Central i el nord de la Costa Daurada. A la tarda creixeran alguns núvols en punts del Pirineu i del Prepirineu, però seran inofensius.

La calor anirà a més. La temperatura màxima pujarà entre 2 i 4 graus respecte a la d'avui i, de nou, se superarà la ratlla dels 30 ºC en molts punts de l'interior. S'arribarà a valors de 26 a 31 ºC al Pirineu i al litoral i de 29 a 34 ºC a la resta, tot i que a l'interior de la vall de l'Ebre i al pla de Lleida hi podria haver algun registre proper als 35 o 36 ºC.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per demà i la d'avui

La setmana començarà amb alguns canvis poc destacables. El matí de dilluns serà bàsicament assolellat, però a la tarda creixeran més nuvolades que podrien deixar alguna gotellada al Pirineu, al Prepirineu i al nord de la Catalunya Central. Aquesta situació es perllongarà durant els dies vinents, amb una ambient de ple estiu, però de moment sense excessos de calor.

stats