previsions 04/09/2020

La méteo: s'albira un nou canvi de temps

L'arribada d'una pertorbació farà que a partir de diumenge a la tarda els xàfecs guanyin terreny

Oriol Rodríguez
2 min

BarcelonaAvui s'espera una jornada assolellada, si bé a punts de la costa hi haurà alguns intervals de núvols poc importants al llarg del dia. La temperatura pujarà un o dos graus més. Ahir ja es va arribar als 33 ºC a diversos indrets del Priorat, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre, mentre que avui els valors més alts podrien fregar els 34 o 35 ºC.

Temperatura màxima prevista per avui

Demà es repetirà la jugada. En conjunt dominarà el cel serè, amb alguns núvols baixos en trams del litoral. A la tarda, creixeran algunes nuvolades al Pirineu, però no deixaran precipitació. La temperatura serà semblant o fins i tot una mica més alta.

El temps estable i tranquil es mantindrà fins diumenge al migdia. A partir de llavors les nuvolades creixeran amb força en zones de muntanya, sobretot al Pirineu i al Prepirineu oriental, i durant la tarda deixaran alguns xàfecs localment acompanyats de tempesta en aquest sector. Avançat el vespre, podrien aparèixer nous ruixats en punts de la costa central i sud.

La tramuntana i el mestral començaran a bufar de matinada als dos extrems del litoral i ho faran durant bona part del dia. Hi haurà cops superiors als 50 km/h, sobretot al nord de l'Alt Empordà.

L'ambient es mantindrà calorós, fins i tot una mica més que no pas dissabte en punts de la Costa Daurada. Per contra, al nord de les comarques de Girona la temperatura recularà un parell de graus.

El dia més complicat serà dilluns. La formació d'un embossament d'aire fred en alçada just a sobre nostre serà el responsable del temps canviant i insegur, amb nuvolades i ruixats en força indrets. Tot i això, probablement no acabarà plovent a tot arreu.

Pressió atmosfèrica en superfície i temperatura a 500 hPa (uns 5.500 metres) previstes per dilluns al migdia

A banda, la temperatura baixarà de manera clara i retornarem a l'ambient fresc de nit i agradable de dia. En qualsevol cas, caldrà acabar de perfilar com ens afectarà aquesta pertorbació amb l'actualització dels mapes del cap de setmana.

stats