previsions 05/07/2020

Demà hi haurà un nou pic de calor

A partir de dimecres els ruixats de tarda guanyaran protagonisme

Oriol Rodríguez
2 min
Aquest matí, a Calella no hi havia cap núvol

BarcelonaAquesta matinada les temperatures han baixat una mica més que ahir en molts punts del litoral i del prelitoral, mentre que a la resta han pujat, especialment en zones elevades. La mínimes han sigut:

  • 20 ºC a Torredembarra
  • 19 ºC a Amposta
  • 17 ºC a Castell d'Aro
  • 17 ºC a Sant Cugat del Vallès
  • 16 ºC a Alguaire
  • 14 ºC a Santa Coloma de Queralt
  • 14 ºC a la Vall d'en Bas
  • 14 ºC a Tremp
  • 8 ºC a Prades
  • 6 ºC a Das

S'espera un diumenge bàsicament assolellat al conjunt del territori. Tot i això, al llarg de la tarda creixeran alguns núvols al Pirineu i al voltant de la serralada Transversal. Continuarà bufant la tramuntana amb cops de més de 50 km/h al nord del Cap de Creus.

La temperatura màxima serà més alta que la d'ahir. Es fregaran els 35 ºC al pla de Lleida i a l'interior de la vall de l'Ebre. En general, el termòmetre marcarà valors de 28 a 33 ºC a l'interior i de 25 a 30 ºC al Pirineu i a la costa.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per avui respecte a la d'ahir

Demà es repetirà la jugada, però amb alguns matisos. El matí de sol donarà pas a una tarda amb la formació de nuvolades al Pirineu, al Prepirineu i en punts de l'interior del nord-est. A diferència d'avui, avançada la tarda hi podria haver algun ruixat curt i aïllat a cavall del Berguedà, el Ripollès i Osona. A banda, a la Vall d'Aran hi haurà intervals de núvols durant tot el dia que a estones deixaran el cel mig ennuvolat.

El vent de mestral es farà notar al sud del Camp de Tarragona fins a mig matí, mentre que la tramuntana es reforçarà en bona part de l'Alt Empordà. Precisament, el vent aixecarà onades de més d'un metre al nord de la Costa Brava.

La temperatura màxima s'enfilarà un parell de graus al sud i a l'oest del país. Hi haurà molts registres de 28 a 33 ºC, i fins i tot s'arribarà als 36 o 37 ºC als indrets més calorosos. En canvi, a la Vall d'Aran i al litoral central i nord la màxima quedarà entre els 24 i els 29 ºC.

Temperatura màxima prevista per demà

Dimarts hi haurà més núvols a les comarques de Barcelona, sobretot de bon matí, mentre que a la resta es mantindrà el cel serè. Ara bé, es notarà un descens de les temperatures. Farà calor, però no tanta com la que s'espera per avui i demà.

A partir de dimecres hi haurà més variabilitat i reapareixeran els ruixats en comarques interiors. Entre dijous i divendres es podrien escampar per diverses comarques, especialment de la meitat nord.

stats