previsions 06/01/2020

El temps anticiclònic ens acompanyarà fins divendres

A l'altiplà central i en zones elevades de Ponent avui farà sol, després de força dies de boira

Oriol Rodríguez
2 min
La boira a la vall del riu Ter, aquest matí

BarcelonaDesprés de molts dies sense veure el sol, la boira s'ha enretirat de l'altiplà central i de les zones més elevades de Ponent. De matinada ha quedat restringida al Pla de Lleida i a l'interior de la vall de l'Ebre. En aquests sectors probablement no s'arribarà a trencar, tot i que amb el pas de les hores tendirà a aixecar-se. De nou, allà on es mantingui la boira s'espera una jornada freda, de ple hivern. Les màximes més altes amb prou feines arribaran als 5 o 6 ºC.

A la resta del país dominarà l'ambient assolellat, si bé a la Costa Brava hi haurà intervals de núvols baixos que a estones deixaran el cel mig ennuvolat. La temperatura serà semblant o una mica més baixa, amb una màxima que oscil·larà entre els 10 i els 15 ºC al litoral i al prelitoral, i entre els 8 i els 13 ºC a la resta.

Temperatura màxima prevista per avui

De cara a aquesta nit es reforçarà la tramuntana al nord de l'Empordà i el mestral al sud del Camp de Tarragona i al nord de les Terres de l'Ebre. Bufarà amb cops superiors als 50 km/h al llarg de tota la jornada de demà.

Aquest dimarts es mantindrà la tranquil·litat. L'única novetat serà, a banda del vent, que la boira tornarà a guanyar terreny a les comarques interiors. Reapareixerà en indrets de la Plana de Vic, del Pla de Bages i de la Conca d'Òdena, i a les comarques de Ponent serà persistent. A la resta farà sol.

De fet, al llarg dels pròxims dies hi haurà pocs canvis. Tot i això, divendres el pas d'un front portarà un augment dels núvols i, fins i tot, les primeres precipitacions de l'any en algunes comarques del nord i l'est del territori. La temperatura baixarà i, si res no canvia, la boira podria desaparèixer transitòriament de les comarques de Lleida.

Probabilitat que divendres s'acumulin més de 0,5 l/m2 de precipitació
stats