previsions 12/05/2019

Temps anticiclònic durant la primera meitat de setmana

A partir de divendres la nuvolositat i la possibilitat de ruixats podrien anar en augment

Oriol Rodríguez
2 min
L'estat del cel ahir a Palafrugell

BarcelonaAvui encetem un període de quatre o cinc dies de temps molt tranquil. L'anticicló s'acostarà prou per afectar-nos de ple fins, com a mínim, dimecres. Per tant, el cel serè serà el protagonista de la situació meteorològica.

El fet més destacable d'aquest diumenge serà el vent, de tramuntana i mestral, que continuarà bufant amb força en algunes comarques. De moment ja s'ha arribat a cops màxims de 114 km/h a la Tosa d'Alp, 112 km/h a Portbou, 68 km/h a Das, 61 km/h al Perelló i 60 km/h a Organyà.

Cop màxim de vent previst per avui a la tarda

A partir de migdia, el mestral de les Terres de l'Ebre i del sud del Camp de Tarragona anirà afluixant i a la tarda deixarà de bufar. En canvi, es mantindrà la tramuntana amb ratxes fortes durant tot el dia a l'Alt i el Baix Empordà i en zones elevades del Pirineu.

Amb tot, la temperatura màxima es mantindrà sense gaires canvis, si bé pujarà a les comarques de Girona. S'arribarà a valors de 24 a 29 ºC a Ponent, el pla de Bages, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i de 19 a 24 ºC a la resta del territori.

Temperatura màxima prevista per avui

Demà continuarà l'ambient assolellat arreu, sense gairebé cap núvol al cel, i amb una temperatura força semblant a la d'avui. El vent del nord i del nord-oest tornarà a bufar amb cops forts als dos extrems del país durant la matinada i el matí, amb tendència a desaparèixer a la tarda.

Caldrà esperar a la segona meitat de la setmana entrant per trobar nous canvis de temps. Sembla que entre divendres i dissabte els núvols i els ruixats podrien anar a més, cosa que faria davallar la temperatura.

stats