previsions 23/08/2019

La méteo en 1 minut: cap de setmana de sol i calor

Al llarg del cap de setmana es mantindrà el temps típic de ple estiu. S’esperen jornades assolellades, amb algunes nuvolades de tarda a zones de muntanya

Oriol Rodríguez
2 min

BarcelonaDivendres ha començat amb una temperatura mínima una mica més baixa, en conjunt. S'ha arribat als 4 ºC a la Punta Alta (3.014 m), 9 ºC a Guixers, 13 ºC a Montesquiu, 15 ºC a les Borges Blanques, 16 ºC a la Bisbal d'Empordà, 18 ºC a Terrassa, a Alguaire i al Vendrell i 21 ºC als Alfacs.

Tot i aquest ambient més agradable o fresc que ahir a la matinada, s'espera que la temperatura s'enfili de valent. La màxima superarà els 30 ºC a bona part del país, i en alguns indrets de l'interior es rondaran els 35 ºC, sobretot en punts del prelitoral nord, l'interior de la vall de l'Ebre i zones enclotades de la Catalunya Central. Al litoral, tot i que no farà tanta calor, la xafogor serà marcada. Aquesta situació s'allargarà els pròxims dies.

Temperatura màxima prevista per avui

Tant avui com durant el cap de setmana es mantindrà el temps estable. El sol dominarà la situació arreu, tot i el creixement de nuvolades de tarda en zones de muntanya. Tan sols diumenge podrien caure quatre gotes mal comptades o algun ruixat curt i local al Pirineu.

La mar continuarà molt tranquil·la, amb mar plana o arrissada de bon matí i marejol durant les hores centrals del dia. Per tant, en conjunt hi haurà poc onatge, amb una aigua que aquests dies es troba entre els 23 i els 27 ºC en funció de la platja.

No serà fins a principis de la setmana vinent que el temps començarà a canviar per l'acostament d'una pertorbació. Sembla que a partir de dilluns els ruixats seran més freqüents i podran estendre's per diverses comarques. Tot plegat, amb un descens de la temperatura.

stats