previsions 06/08/2021

La méteo: cap de setmana variable

Hi haurà moltes estones de sol, però també alguns núvols, amb una calor que dissabte s'accentuarà

2 min

L'augment dels núvols d'avui ha frenat l'ascens de la temperatura del matí. Això ha fet que la màxima hagi quedat entre un i quatre graus per sota de la d'ahir a la majoria de comarques. S'ha arribat a:

  • 35 ºC a Seròs
  • 34 ºC a Lleida, a Aldover i a Tremp
  • 31 ºC a Òdena
  • 30 ºC a Girona
  • 29 ºC a Cabanes
  • 28 ºC a Tarragona i a Das
  • 27 ºC a Barcelona
  • 22 ºC a Viella

El que queda de tarda el cel es mantindrà força ennuvolat al Pirineu més oriental i al conjunt del litoral i del prelitoral. En canvi, continuarà fent sol a bona part de l'interior.

Demà de bon matí el cel tornarà a estar força ennuvolat, però ràpidament minvaran els núvols fins a quedar un migdia de sol. A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu, al nord-est i als Ports, on hi haurà algun xàfec. A més, al final del dia la nuvolositat s'espessirà de nou cap al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, on, al llarg de la nit i la matinada de diumenge, hi podria haver alguns ruixats.

La temperatura pujarà de manera notable al País Valencià, i també en punts de l'interior del Principat, sobretot al prelitoral. El responsable serà el vent de ponent que bufarà durant les hores centrals del dia. Sovintejaran els valors de 30 a 35 ºC, tot i que localment podran ser encara més alts. A l'interior de València i d'Alacant és on s'espera la calor més intensa, amb valors que podrien arribar a ser de 38 a 40 ºC, segons adverteix l'Agència Estatal de Meteorologia amb l'avís groc que hi ha vigent en totes dues zones. També al centre de les illes s'accentuarà l'ambient canicular, amb valors propers als 35 o 36 ºC al centre de Mallorca.

Temperatura màxima prevista per demà.

Aquesta calorada sobtada serà ben curta, ja que diumenge arribarà una massa d'aire més fresc i tornarà a baixar la temperatura. Així, la segona meitat del cap de setmana estarà marcada pel cel mig ennuvolat a bona part del litoral i prelitoral, sobretot al País Valencià, i pel creixement de nuvolades de tarda al Pirineu i Prepirineu, on hi haurà algun ruixat aïllat.

L'entrada de la tramuntana a partir del migdia de dissabte a la Costa Brava alterarà notablement l'estat de la mar. Aquest onatge, amb onades de més de mig metre d'alçada, acabarà arribant arreu entre la matinada i el matí de diumenge.

Avançada la setmana entrant hi podria haver un episodi de calor intensa. Encara queden massa dies per poder-ho assegurar i la previsió pot canviar, però els diversos models insinuen aquest escenari.

stats