previsions 20/06/2021

La setmana de la revetlla de Sant Joan començarà amb un temps més tranquil

Demà serà el dia amb més hores de sol de l'any, ja que aquesta matinada, a les 05.32 h, començarà l'estiu

2 min
Cel amenaçador aquest matí des de Mont-ral (l'Alt Camp)
Escolta aquí la previsió del temps

Al llarg la primera meitat de les jornades les tempestes han afectat moltes comarques, tot i que ho han fet de manera irregular. On menys ha plogut ha sigut en alguns trams de la costa i del prelitoral, on tan sols han arribat a caure quatre gotes brutes de fang o alguna dècima de litre per metre quadrat. Des de mitjanit s'han arribat a acumular (en l/m²):

  • 59 a la Pobla de Lillet
  • 31 a Núria
  • 29 a Cornudella de Montsant
  • 25 a Cardona
  • 22 a Sant Martí de Riucorb
  • 21 a Vinebre
  • 20 a Santa Coloma de Queralt
  • 16 al Parc Natural dels Ports
  • 8 a Tírvia
  • 6 a Constantí
  • 6 a Malgrat de Mar
  • 4 a Alfarràs

Els xàfecs han tornat a anar acompanyats de fang i, sovint, de tempesta. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui s'han detectat 3.231 llamps núvol-terra a Catalunya, 387 dels quals han estat a la Ribera d'Ebre. També hi ha hagut calamarsades i pedregades a diversos municipis. Fins i tot, des de Tivissa (Ribera d'Ebre) s'ha pogut observar un possible tornado pels volts de les vuit del matí.

La ràpida obertura de clarianes durant les hores centrals del dia ha afavorit l'ascens de la temperatura, especialment al litoral i a Ponent. S'ha arribat als 33 ºC a Cabanes i a Vilanova del Vallès, als 32 ºC a Girona i als 31 ºC a Castell d'Aro, a Viladecans i a Seròs. En canvi, a la Catalunya Central i al Pirineu, on els núvols han fet més el ronso, la màxima d'avui ha quedat frenada.

El que queda de tarda el cel es mantindrà amb grans clarianes. Tot i això, pot arribar a caure algun ruixat feble i aïllat a punts del prelitoral i de l'extrem oest del país.

Aquesta matinada, a les 05.32 h, donarem la benvinguda a l'estiu. Començarà amb un temps molt més tranquil que no pas el que hem tingut aquests darrers dies. En conjunt el matí de dilluns serà assolellat, mentre que a la tarda creixeran algunes nuvolades cap al nord i l'oest del Principat. Tot i que en general no s'espera precipitació, cap a l'àrea dels Ports i a les muntanyes de l'interior del Camp de Tarragona hi podrà haver algun ruixat molt local.

Durant el centre del dia els valors de temperatura seran força similars o lleugerament més alts que els d'avui. Se superarà la marca dels 30 ºC a l'Empordà, al prelitoral central i nord, al litoral del País Valencià i a l'interior de Mallorca.

Temperatura màxima prevista per demà

A partir de dimarts la probabilitat de ruixats tornarà a augmentar i, de cara a la tarda de la revetlla, podrien estendre's per molts indrets de l'interior del país, sobretot de la meitat nord i entorn dels Ports. Amb tot, la calor es mantindrà a ratlla i, entre dimarts i dimecres, fins i tot la temperatura encara baixarà una mica més. Ara bé, aquest període menys calorós té els dies comptats, ja que a partir de divendres el termòmetre es tornarà a enfilar.

stats