Societat 12/04/2021

El 061 encara és de pagament però el Govern retornarà el cost de les trucades durant la pandèmia

La Generalitat, que va anunciar el canvi fa més d'un any, assegura que abans que s'acabi aquest mes hi haurà un acord amb les telefòniques

Laia Bonals
1 min
Oficina del 061

El mes de desembre, el Govern va acordar assumir el cost de les trucades al 061 CatSalut Respon mentre siguin "vigents" les mesures per fer front a la crisi sanitària. Però, més d'un any després, el canvi encara no s'ha realitzat. No serà fins a les pròximes setmanes que es farà efectiva la mesura. Segons han confirmat fonts del Govern a l'ARA, en els pròxims dies es tancarà el text de l'acord entres les empreses telefòniques i la Generalitat perquè l'administració pública es faci càrrec del cost de les trucades de manera retroactiva. La mesura tindrà un cost aproximat de 900.000 euros i suposa la gratuïtat de la línia fins al juny del 2021. Això implica que el Govern "retornarà" els diners a les persones afectades: "totes les despeses generades" per aquestes trucades des del 14 de març, quan es va declarar l'estat d'alarma per fer front a la pandèmia.

Fonts dels Govern argumenten que, tot i que la mesura s'anunciés a finals de l'any passat, el procés de negociació ha estat llarg atès que les empreses són grans multinacionals amb els seus propis gabinets i processos interns, que han alentit les negociacions. La voluntat del Govern és mantenir la gratuïtat i poder retornar els diners de manera immediata als usuaris.

stats