Societat 24/06/2021

Unes 25.000 persones celebren la revetlla a les platges de Barcelona

El 112 atén 5.217 trucades fins a les vuit del matí per la revetlla de Sant Joan

3 min
Sant Joan 2021

La primera revetlla de Sant Joan multitudinària tot i la pandèmia ha reunit 25.000 persones a les platges de Barcelona, una xifra molt per sota de la de l'any 2019, quan en van ser 60.000. El tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha assegurat que, malgrat el pont, molta de la gent que s'ha quedat a Barcelona ha circumscrit la celebració a l'àmbit familiar. De fet, l'Ajuntament ha aplaudit l'esperit "lúdic i cívic" de la població en una revetlla "normal" i sense gaire incidents, i les platges han reobert amb normalitat a les 9 del matí. Una imatge, la de les brigades de neteja a trenc d'alba per deixar les platges netes dels estralls de la nit de revetlla de Sant Joan, que l'any passat no es va veure a causa de les restriccions. En total, s'han recollit més de 8 tones d'escombraries.

L'incident més greu s'ha produït al districte de Gràcia, després que una parella hagi estat víctima d'una agressió homòfoba i hagi estat traslladada a un centre sanitari per contusions, segons han explicat els Bombers en un comunicat. Els Mossos d'Esquadra, que han desplegat 2.030 efectius policials aquesta nit, també han informat que s'han produït algunes baralles i alguns delictes contra el patrimoni en diferents punts de Catalunya.

Al carrer Veneçuela de Barcelona han detectat una festa il·legal: han detingut dues persones i n'han denunciat fins a 39 per incomplir les mesures contra el covid-19 i 14 més per tinença de substàncies estupefaents. S'hi han decomissat 1.000 euros.

5.127 trucades al 112 i 857 atesos pel SEM

La nit ha acabat amb un balanç de 5.217 trucades al 112 fins a les vuit del matí per 2.566 incidents relacionats amb la celebració, segons informa Protecció Civil. Més de la meitat dels avisos s'han fet des del Barcelonès, mentre que l'11% provenen del Vallès Oriental. Per municipis, Barcelona encapçala la llista amb un total de 1.939 trucades, seguida de Badalona amb 234.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) també ha atès 857 persones aquesta nit, un 412% més que l'any passat. La majoria (473) han estat accidents de trànsit, tot i que no n'hi ha hagut cap de mortal, i també hi ha hagut 278 intoxicacions etíliques, 57 agressions, 38 cremades, 9 ofegaments i dues amputacions.

763 incendis

D'altra banda els Bombers de la Generalitat han atès 763 avisos entre les vuit del vespre de dimecres i les vuit del matí d'aquest dijous per incidents relacionats amb la revetlla de Sant Joan, en la majoria dels casos per sufocar incendis de contenidors, papereres i mobiliari urbà. Per territoris, el volum de serveis s'ha concentrat a l'àrea metropolitana de Barcelona. La majoria d'avisos han arribat del Baix Llobregat (112), el Barcelonès (103), el Maresme (79), el Vallès Occidental (90) i el Vallès Oriental (65).

Entre els serveis més destacats hi ha la crema d'una banyera d'hidromassatge a Palafolls (Maresme). Totes les persones que hi havia a l'habitatge han resultat il·leses i, de fet, ells mateixos han pogut apagar el foc abans de l'arribada dels Bombers, que han revisat l'espai perquè no hi quedessin punts calents.

A Cassà de la Selva (Gironès) destaca un incendi de diversos contenidors que ha afectat la façana i les persianes d'un centre de rehabilitació; a Vic, un vehicle ha cremat totalment i les flames han afectat una façana, mentre que a Terrassa incendis en diferents punts de la ciutat han cremat un total de set contenidors que han acabat afectant quatre vehicles propers.

Al marge de la revetlla, la nit passada també han cremat bales de paper i cartró en una planta de reciclatge de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) i unes piles de paper premsat en una fàbrica de cartró a Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental). A Sant Feliu el foc ha cremat 400 metres quadrats i els Bombers hi han destinat onze dotacions. L'alerta s'ha rebut prop de les dues de la matinada i el foc ha quedat extingit cap a les cinc. A Palau-solità i Plegamans els Bombers hi han destinat 10 dotacions.

De la nit, destaca un incident a Mataró en què dues dotacions dels Bombers han fet tasques de suport als sanitaris del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) per immobilitzar i evacuar una persona que havia caigut a la zona de roques de l'espigó del passeig Marítim de Mataró. L'avís s'ha rebut quan faltaven sis minuts per a un quart d'onze de la nit.

Cap accident de trànsit mortal

La bona notícia és que el Servei Català de Trànsit (SCT) ha destacat que des de les 15 h de dimecres fins les 8.15 d'aquest dijous, durant l'operació sortida, no hi ha hagut cap accident mortal. Entre les 15 i les 22 h van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona 233.938 vehicles, una xifra que representa el 44,5% de la previsió de sortida fins a les 15 h d'aquest dijous (es preveu que en total surtin 525.000 cotxes).

stats