Salut
Societat 10/07/2011

Uns 200 treballadors de l'Hospital Dos de Maig protesten pel tancament davant Mas i Ruiz

Empleats de l'Hospital Dos de Maig han protestat pel tancament del centre davant Mas i Ruiz a l'acte "Mulla't contra l'esclerosi múltiple". Critiquen que els 400 treballadors no n'han estat informats ni saben quin futur els espera. Preparen una acampada per a aquesta nit

Agències
2 min
Els afectats pel tancament de l'Hospital Dos de Maig s'han concentrat davant el DIR Diagonal / Elisenda Rosanas/ACN

BarcelonaEls treballadors de l'Hospital Dos de Maig s'han concentrat aquest diumenge davant la piscina del DIR Diagonal de Barcelona per protestar pel tancament del centre que es va conèixer aquest divendres en no existir un acord entre la Creu Roja, propietari de l'edifici, i el departament de Salut. Unes 200 persones han cridat consignes al president de la Generalitat, que participava en l'acte "Mulla't per l'esclerosi múltiple" acusant-lo de destruir la sanitat pública i 400 llocs de treball més. Mas, per la seva banda, ha entès les reivindicacions dels treballadors però ha lamentat que s'hagi fet en un acte solidari ja que és ''una manera d'enterbolir un acte carregat de sentit positiu''.

Membres del comitè d'empresa han explicat que no van conèixer la notícia fins aquest divendres i critiquen que els 400 treballadors implicats no sàpiguen en quina situació es trobaran.

Exigeixen solucions al govern

Ilda Godoy, membre del comitè d'empresa, ha declarat que l'Hospital és viable i ha exigit que la Generalitat negociï amb la Creu Roja, propietària de l'edifici, per poder mantenir el centre hospitalari. Godoy ha afegit que el 2010 el Dos de Maig va atendre més de 1000 visites derivades de l'Hospital de Sant Pau, i que s'han realitzat operacions que aquest centre no podia assumir. Les reivindicacions dels treballadors exigeixen solucions per evitar el tancament i assegurar els llocs de treball. L'hospital tancarà perquè la Generalitat ha tornat l'edifici a la seva propietària, la Creu Roja, davant la falta de recursos econòmics per comprar-lo. El centre ofereix atenció concertada amb la sanitat pública a 135.000 usuaris.

El departament de Salut va assegurar divendres que el tancament estava planificat des de feia anys, i el va desvincular de les retallades en la sanitat; també va garantir que l'atenció sanitària que s'hi realitzava es desviaria a centres pròxims.

Els manifestants han cridat consignes contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller de Salut, Boi Ruiz, presents a l'acte. Mas ha lamentat que els manifestants aprofitin un acte ''carregat de sentit positiu'' per aquesta protesta malgrat entendre la reivindicació que fan els treballadors. En aquest sentit, Mas ha recalcat que la Creu Roja va demanar poder utilitzar el recinte.

Acampada i noves mobilitzacions

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat que el tancament d'aquest centre és una conseqüència de la posada en marxa de l'Hospital Broggi i que, per tant, feia anys que se sabia que aquest centre tancaria, perquè mantenir-lo és ''inviable''. A més, creu que la reivindicació en un dia com aquest és ''una equivocació perquè perjudica la gent de l'esclerosi''.

Els treballadors de l'hospital i alguns veïns de l'Eixample acamparan aquesta nit a les portes de l'hospital i demà al matí celebraran una assemblea per decidir noves mobilitzacions "que emprendrem demà mateix", segons ha explicat la doctora Sandra Marín, també membre del comitè d'empresa.

stats