Societat 26/07/2016

El fiscal demana 5 anys de presó al manter que va colpejar un urbà amb una branca

L'home ja havia sigut enviat a presó provisional per l'"alarma social" que generava el seu cas

Efe
2 min
Un fragment del vídeo sobre la presumpta agressió difós pel sindicat SAPOL.

BarcelonaLa fiscal demana 5 anys de presó per a Moctar D., el venedor ambulant sense permís de residència acusat d'un delicte de lesions que va colpejar el cap d'un guàrdia urbà amb la branca d'un arbre.branca d'un arbre. El cop va causar-li a l'agent un traumatisme cranioencefàlic i una ferida que va precisar 4 punts de sutura.

Segons la qualificació fiscal, el ministeri públic també acusa Moctar D., que es troba a la presó preventiva per aquests fets, d'un delicte continuat d'atemptat en concurs amb dos delictes lleus més de lesions. Per això li sol·licita també tres mesos de multa a raó de 9 euros diaris, a més de la seva expulsió d'Espanya i la prohibició de no tornar en 10 anys.

Els fets, que van ser gravats amb un telèfon mòbil i reproduïts en nombrosos mitjans de comunicació, van passar el passat 18 de maig quan la Guàrdia Urbana va muntar un control de venda ambulant a zona litoral de la Barceloneta.

Quan dos dels manters, Moctar D. i Chike S., sortien del metro i es dirigien a la plaça de la Pau, van ser abordats pels agents, que es van identificar com a guàrdies urbans. Chike S., segons la fiscal, "va oposar una tenaç oposició, llançant puntades de peu i cops de puny, arribant a lesionar un agent", que va patir erosions lleus al braç. De la seva banda, la fiscal assegura que Moctar D. va abandonar la mercaderia que duia per vendre i va marxar del lloc, però va tornar als pocs minuts i va començar a colpejar els agents, causant contusions i erosions als policies.

Segons el relat de la fiscal, després, el manter "va arrencar una branca de considerables dimensions d'un arbre de la via pública i es va dirigir a un agent uniformat i, per l'esquena, li va propinar un fort cop amb la mateixa al cap". Els manters, per la seva banda, critiquen que ells havien estat "durament colpejats" pels agents.

La fiscal acusa Chike S. d'un delicte de resistència i un altre de lesions lleus, pels que li sol·licita sis mesos de presó i una multa de 405 euros, mentre que per a Moctar D. demanda cinc anys de presó per un delicte menys greu de lesions i una multa de 810 euros per dos delictes lleus de lesions. A més, demana que Moctar D. indemnitzi l'agent ferit al cap amb 3.600 euros, a més d'altres 2.000 per a un altre agent al qual també va copejar i 200 euros més per al tercer urbà contusionat.

stats