EDUCACIÓ
Societat 08/09/2011

El 60% dels centres escolars han perdut mestres, segons CCOO

Tant aquest sindicat com USTEC han coincidit a destacar avui que "les xifres de la conselleria no quadren"

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl 60% dels centres escolars públics han perdut mestres i professors, segons una enquesta realitzada per la Federació d'Ensenyament de CCOO. Tant aquest sindicat com USTEC han coincidit a destacar avui que "les xifres de la conselleria no quadren".

La secretària general d'Ensenyament de CCOO, Montse Ros, ha assegurat que el seu sindicat té constància d'almenys 400 interins que tenien feina l'any passat i que enguany ja no en tenen, cosa que "contrasta amb les informacions de la consellera" Irene Rigau, que diu que cap mestre ha perdut la feina. També ha posat en dubte que s'hagin cobert el total de les jubilacions, com va dir ahir Rigau.

No obstant això, CCOO adverteix que per assumir els 21.000 alumnes de més d'aquest curs s'haurien d'haver contractat uns 2.000 mestres nous, i que l'increment global de la poblaxció escolar dels últims tres anys (uns 70.000) s'ha assumit amb una "plantilla congelada", quan s'haurien necessitat 5.600 docents més.

També la portaveu d'USTEC, Rosa Canyadell, ha xifrat en uns 2.000 els mestres que farien falta per escolaritzar els 20.000 alumnes més d'aquest curs, però n'hi ha afegit 1.800 més per les jubilacions.

stats