Albiol perd 10.000 euros en dietes per haver-se saltat plens de l'Ajuntament de Badalona

El president del grup municipal popular, Juan Fernández, diu que la decisió és "una pràctica mafiosa"

L'Ajuntament de Badalona ha deixat de pagar 10.007 euros en dietes al regidor popular i líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, perquè s'ha saltat massa plens. Segons un informe de l'octubre al qual ha tingut accés RAC1 i ha pogut confirmar l'ACN, el consistori considera que el polític popular té una assistència irregular als plens municipals i que no compleix les seves obligacions com a regidor.

El president del grup municipal del PP a Badalona, Juan Fernández, ha qualificat aquesta decisió d'"unilateral i arbitrària" i de "pràctica mafiosa" de l'alcaldessa, Dolors Sabater. "La normativa és molt clara en aquest sentit: quan estàs a un règim de dedicació per assistències si vas hi cobres i si no, no hi cobres", ha assegurat. I ha afegit: "Albiol al darrer ple va assistir a les comissions informatives i al ple municipal a la seva totalitat i l'alcaldessa va decidir de manera discrecional i unidireccional retenir-li el que li corresponia rebre".

Un altre informe del secretari municipal que es va fer a l'abril indica que durant aquest mandat Albiol només ha assistit, del principi fins al final, a quatre de cada deu plens. A la resta, o bé no hi ha anat, o bé hi ha arribat tard o n'ha marxat abans d'hora. Però segons Fernández la decisió del consistori no té l'aval de cap informe jurídic ni tècnic. "Hem demanat explicacions al departament de recursos humans i la responsable de recursos humans ens ha dit que és una decisió política", ha insistit. "Per tant", ha afegit, "estem davant d'una pràctica mafiosa que exerceix tant l'alcaldessa com el regidor de recursos humans. Demanarem responsabilitats". Fernández també ha excusat Albiol: "en alguns casos, ha assistit a la totalitat del ple i en alguns casos puntuals ha marxat deu minut abans del ple per altres responsabilitats".

El juny del 2017 Sabater ja va enviar una carta al polític popular per dir-li que els representants municipals tenen el dret i el deure d'anar a les reunions de l'Ajuntament convocades legalment. Avui ho ha recordat en un tuit: "Ja el vaig avisar el juny de l'any passat –ha dit–. Les persones electes amb funcions de representació política tenim unes obligacions, hi ha una regulació de drets i deures, i per cobrar dietes cal complir la part dels deures. Pagar a qui no compleix és malbaratar diner públic".