Àlex Pastor presenta un equip de govern a Badalona amb només quatre regidors

Els tres socialistes i el membre d'Units per Avançar assumiran les carteres i els sis districtes

L'equip de govern de Badalona tindrà finalment només quatre regidors, comptant el mateix alcalde de Badalona, Àlex Pastor, que ho ha anunciat aquest dilluns en una breu roda de premsa. Jordi Subirana, d'Units per Avançar, es va sumar finalment als tres regidors del PSC que formen part del govern.

Pastor ha assegurat que l'anterior govern, amb deu regidors, havia sigut "incapaç de gestionar aquesta ciutat" i va ressaltar la "capacitat de coordinació" com a clau per revertir-ho amb un govern de menys efectius. "Tenim plena confiança en l'equip de 1.000 professionals de l'Ajuntament, que són el cor de la ciutat", va afegir.

Pastor ha anunciat que espera reunir-se aviat amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i amb el del govern d'Espanya, Pedro Sánchez. L'alcalde ha assegurat que treballaran "perquè Badalona torni a ser una ciutat en la qual tots i totes se sentin identificats, sense estridències ni sortides de to" i va elogiar "la preparació en l'àmbit laboral i econòmic" del nou equip, "cosa que els permet adaptar-se ràpidament a les regidories".

Pastor serà, a més d'alcalde, responsable de Salut, Gent Gran i Cooperació, Esports i Joventut i Polítiques d'Igualtat. La primera tinent d'alcalde serà Teresa González, única dona de l'equip i responsable de Recursos Interns i Participació i Habitatge. També s'encarregarà de l'Institut Municipal de Serveis Personals i Badalona Serveis Assistencials. El regidor d'Units per Avançar, Jordi Subirana, serà regidor de Serveis a les Persones, Cultura, Educació, Serveis Socials, i també serà responsable del Museu de Badalona, Rebasa, el Patronat de la Música, Badalona Cultura i Consorci Badalona Sud. El tercer tinent d'alcaldia serà Rubén Guijarro, regidor de l'Àmbit de Govern i Territori, que comprèn Urbanisme i Medi Ambient, entre d'altres. Guijarro també gestionarà Marina Badalona, Badalona Comunicació i Engestur. Els quatre regidors es faran càrrec també dels diferents districtes.

El socialista Àlex Pastor es va convertir en alcalde el dia 20, quan es va aprovar la moció de censura contra l'alcaldessa Dolors Sabater, amb els vots favorables de Ciutadans i del PP de García Albiol. El PSC va donar suport a la líder de Guanyem Badalona en Comú per treure del govern Albiol, que havia tornat a guanyar les eleccions. La "falta de neutralitat" en el Procés independentista i la "paràlisi" de govern van ser els motius esgrimits per Pastor per dur a terme una moció que va trontollar per les diferències amb els populars. Les bases del PSC van votar majoritàriament a favor d'aquesta moció en la consulta a què es va sotmetre.