Societat 03/09/2012

Assalt a un súper de Vilafranca per agafar menjar per a una família que no pot pagar la hipoteca

Membres de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de l'Alt Penedès han entrat a un Dia i s'han endut dos carros de menjar que no han pagat. Els Mossos han denunciat una dona com a autora del furt, i serà jutjada dimecres

Sílvia Barroso
2 min

BarcelonaEls assalts de Robin Hood iniciats per l'alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, s'estenen. Aquest dilluns al migdia un grup de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de l'Alt Penedès ha entrat a un supermercat Dia de Vilafranca del Penedès per agafar menjar per a una família amb problemes. S'han endut dos carros plens de menjar que no han pagat.

De fet, han arribat a passar els productes per la caixa, per demostrar que es tractava de productes de primera necessitat, però després han al·legat que no tenien diners per pagar-los i han comunicat que se'ls enduien igualment. La dona que encapçalava l'acció era Marian Fernández, afectada per una hipoteca que no pot pagar segons explica en un vídeo filmat una estona abans. I tot i estar acompanyada per un grup de suport d'una vintena de persones, ella ha estat la denunciada per la policia com a autora dels fets.

Els Mossos d'Esquadra hi han intervingut perquè els responsables del centre comercial, situat a l'avinguda Tarragona, han avisat la policia. Segons fonts del cos, el total del gènere furtat era d'un valor de 240 euros: com que no arriba als 400, el furt té grau de falta penal, no arriba a delicte. De manera que ja s'ha fixat un judici ràpid que es farà dimecres al matí contra la dona denunciada.

La plataforma havia anunciat la seva acció i havien enregistrat el vídeo en què entrevisten Marian Fernández, veïna de Vilafranca que necessita la seva ajuda, ja que no té ingressos i no pot pagar la hipoteca, que han d'assumir els seus pares.

En un comunicat, la PAH de l'Alt Penedès anuncia que han decidit "donar suport i participar en les accions que aquestes famílies realitzin per assegurar la subsistència i la seva alimentació", atesa la situació "extrema" de moltes d'aquestes famílies.

stats