Barcelona encén els llums de Nadal amb un homenatge a les víctimes dels atemptats de la Rambla

Gairebé 400 trams de carrer s'il·luminaran des d'aquest dijous

Gairebé 400 trams de carrers i places amb prop de 100 quilòmetres de llums estan il·luminats des d'aquest dijous per convidar a passejar i gaudir de la ciutat durant el Nadal. Enguany l'encesa de llums ha tingut lloc a la Rambla de Santa Mònica, amb un espectacle preparat específicament per a aquesta ocasió que ret homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost.

L’enllumenat nadalenc s'allargarà fins al dia 6 de gener. La il·luminació dels carrers de la ciutat es fa gràcies a la col·laboració dels comerciants dels barris de Barcelona, que han rebut per part de l’Ajuntament subvencions de fins al 50% del cost de les llums. En total, 79 associacions i eixos comercials han rebut un total de 860.000 euros.

D'altra banda, a partir d'aquest divendres, cada dia, de 18 h hores a 22 h, s'il·luminaran de color groc diverses fonts de la ciutat com a protesta pels presos polítics. La Font Màgica de Montjuïc, la del passeig de Gràcia o la de la rambla de Catalunya seran algunes de les que es tenyiran d'aquest color per recordar els Jordis i els consellers empresonats.