Barcelona aprova els canvis de nom de l'avinguda del Príncep d'Astúries i del carrer del Secretari Coloma

Les denominacions de Riera de Cassoles i de Pau Alsina es faran efectives al març

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el canvi de denominació de l'avinguda del Príncep d'Astúries per avinguda de la Riera de Cassoles. També ha completat l'expedient administratiu perquè el carrer del Secretari Coloma torni a dir-se de Pau Alsina. Les dues modificacions han sigut promogudes per entitats i plataformes veïnals i van ser aprovades pels districtes de Gràcia i Sarrià - Sant Gervasi. També van ser informats favorablement per la Ponència de Nomenclàtor, sense cap al·legació presentada. El canvi de l'avinguda del Príncep d'Astúries es farà efectiu el 24 de març, i el del Secretari Coloma una setmana abans, el 17.

"Barcelona fa un pas més per eliminar la petjada franquista i per desborbonitzar el nomenclàtor de la ciutat", ha dit el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello. També ha celebrat que augmenti la presència de noms populars i de tradicions com l'obrera.

Colau accelera el canvi de nom de carrers i places de Barcelona

El nom de Riera de Cassoles s'ha escollit per recordar la riera que creuava l'antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles, que passava pel mateix traçat que l'actual avinguda. En el cas del carrer del Secretari Coloma, introduït pel règim franquista, va prosperar la recuperació de l'antic nom de Pau Alsina després d'una consulta ciutadana. Alsina va ser un dirigent obrer, polític republicà i teixidor de vels que va ser diputat al Congrés entre el 1869 i el 1871 i senador per la circumscripció de Barcelona.