Societat 05/05/2019

Barcelona, distingida com a Ciutat de la Ciència i la Innovació 2018

L'Ajuntament reclama a l'Estat la "capitalitat científica"

Ara
1 min
La comissionada de Salut de Barcelona, Gemma Tarafa, l'alcaldessa, Ada Colau, el doctor Valentí Fuster i el tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello

BarcelonaLa capital catalana ha rebut una nova distinció: Ciutat de la Ciència i la Innovació 2018. És una de les tres ciutats de més de 100.000 habitants que han rebut aquesta consideració, juntament amb Vigo i Castelló de la Plana. La distinció, atorgada pel ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, reconeix a les ciutats espanyoles que inverteixin en "millorar el patró de creixement basat en el coneixement i la innovació". El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha celebrat la distinció i ha assegurat que "sense el Pla de Ciència no s'explicaria". En aquest sentit, el polític ha recordat que Barcelona "ha incrementat un 85% els diners que destina a la ciència".

Malgrat la celebració, Pisarello també fa una petició i reclama a l'Estat que creï una nova distinció i que sigui la "capitalitat científica". "Aquest és el següent pas inevitable". Aquesta capitalitat, segons Pisarello, hauria de permetre que l'Estat destinés més inversions "als equipaments [científics] de l'àrea metropolitana, com el sincrotró".

El Pla de Ciència impulsat per l'Ajuntament de Barcelona compta amb Valentí Fuster com a ambaixador als Estats Units. El cardiòleg es va reunir amb l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, per explorar futures línies de col·laboració amb els projectes de la seva fundació. Pisarello va destacar que Fuster "és un gran científic i humanista". "És un honor comptar amb la seva figura com a ambaixador de luxe de Barcelona als Estats Units", va afegir. Per la seva banda, Fuster va assegurar que rebia amb satisfacció la proposta del consistori: "Soc català i faré el que sigui per Catalunya i per Barcelona".

stats