Benestar demana cinc anys d'inhabilitació per a la directora del Petit Príncep

L'advocada defensora ja ha presentat un recurs d'alçada, i si cal recorrerà a la via judicial. La Fiscalia de Menors ja ha admès a la DGAIA que té la informació sobre el cas que li va remetre el 6 de febrer

El departament de Benestar Social i Família, arran de la informació publicada per l'ARA sobre la directora del CRAE Petit Príncep, ha emès un comunicat en què explica que demanen cinc anys d'inhabilitació d'Elisa Trujillo i una sanció econòmica. "S' han valorat proves suficients que indiquen que s'havien incomplert normatives en relació amb l'atenció sanitària, d'alimentació dels menors, sobre irregularitats en la titulació dels professionals i en drets fonamentals, com el respecte a la llibertat religiosa".

Aquesta és la proposta de sanció d'un dels quatre expedients que el Govern va obrir pel cas del Petit Príncep. El primer expedient va acabar amb la rescissió del contracte de l'empresa Atalanta –de la qual Trujillo era la presidenta– per la gestió en la modalitat de concessió del centre de menors aquest 1 de juny. La gestió del centre Petit Príncep ja va ser atorgada a una altra entitat per un concurs d'urgència. Els altres dos expedients sancionadors –un per a la directora i l'altra per a la seva germana, Àngela Trujillo– pels presumptes maltractaments, discriminacions i malversació de fons continuen tramitant-se.

L'advocada d'Elisa Trujillo, Beatriz González, ja ha presentat un recurs d'alçada a la proposta de sanció de cinc anys d'inhabilitació, i si cal recorrerà a la via judicial.

La Fiscalia 'troba' la informació

D'altra banda, en la notícia publicada a l'ARA, el portaveu de la Fiscalia Provincial de Barcelona havia assegurat en diferents ocasions a aquest diari que no havia rebut cap informació sobre el cas de la directora del Petit Príncep, però aquest dijous la van trobar. El subdirector de la DGAIA, Joan Mayoral, ha trucat personalment a la Fiscalia de Menors i ha parlat amb la coordinadora en funcions, ja que el fiscal de menors titular (Juan José Márquez Bonvehí) està de baixa. La seva substituta ha dit a Joan Mayoral que la documentació era a la Fiscalia des del 6 de febrer, data en què la DGAIA la va enviar, a nom del fiscal titular.

Més continguts de