El vent arrenca part de la coberta del poliesportiu de Can Dragó

Han tancat dues escoles a Terrassa i Sabadell per la caiguda d'arbres

Les fortes ratxes de vent, que han portat l'Ajuntament de Barcelona a activar el pla d'emergència municipal per vent en fase d'alerta, han arrencat part del material aïllant de la coberta del Centre Esportiu Municipal de Can Dragó, al districte de Nou Barris, sense causar ferits.

Segons ha informat l'ajuntament, des d'aquesta matinada, quan ha començat l'episodi de vent, els Bombers de Barcelona han fet 19 sortides per incidències relacionades amb el vent, la majoria per caiguda i afectacions d'arbrat, enllumenat, i persianes, sense que s'hagin produït danys personals.

Davant la previsió de vents forts a la ciutat, Protecció Civil ha recomanat tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, i revisar antenes, aparells d'aire condicionat i claraboies.

A mes a més, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en la roda de premsa que ha ofert aquest matí per informar de les afectacions provocades per les fortes ventades que afecten Catalunya, ha explicat que a Terrassa i a Sabadell s'han hagut de tancar dues escoles a causa de la caiguda d'arbres.

La tramuntanada que bufa aquest dimarts també ha fet caure arbres a Figueres i ha ensorrat part del mur perimetral de l'escola Salvador Dalí. El fort vent ha arrencat tres pins de la zona verda que hi ha davant de l'hospital i, per precaució, l'Ajuntament ha tancat l'accés de vianants al parc Bosc. Els tècnics municipals treballen a la zona on ha cedit part del mur del CEIP, tot i que l'ensorrament no ha afectat les classes, que es fan amb normalitat.

La tramuntanada, que ja ha deixat cops de fins a 126 quilòmetres per hora a Portbou, sí que ha mantingut amarrada a port bona part de la flota pesquera gironina. A Llançà no ha sortit cap vaixell i a Palamós, dels 27 que hi ha, només tres s'han fet a la mar.

Més continguts de